Laura Huttunen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Laura Huttunen (s. 1965)[1] on suomalainen antropologi, joka on toiminut sosiaaliantropologian professorina Tampereen yliopistossa tammikuusta 2013 lähtien.[2] Hän väitteli tohtoriksi Tampereen yliopistossa vuonna 2002.[3]

Huttunen tutkii muun muassa globaalia muuttoliikettä, transnationaalisuutta, diasporia ja ihmisten katoamista. Hän on tehnyt etnografista tutkimusta bosnialaisen diasporan parissa Suomessa ja Bosnia-Hertsegovinassa.[4]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Laura Huttunen (toim.): Sama taivas, eri maa: maahanmuuttajan tarina. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1999.
  • Laura Huttunen: Kotona, maanpaossa, matkalla: Kodin merkitykset maahanmuuttajien omaelämäkerroissa (väitöskirja). Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2002.
  • Arja Jokinen, Laura Huttunen ja Anna Kulmala (toim.): Puhua vastaan ja vaieta: Neuvottelu kulttuurisista marginaaleista. Gaudeamus, 2004.
  • Anna Rastas, Laura Huttunen ja Olli Löytty (toim.): Suomalainen vieraskirja – kuinka käsitellä monikulttuurisuutta. Vastapaino, 2005.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Huttunen, Laura, 1965–, Finto, viitattu 8.4.2023.
  2. Matti Kortesoja: Antropologian perintö ja transnationaalien suhteiden maailma, Alusta!, 9.12.2014, viitattu 8.4.2023.
  3. Laura Huttunen: Kotona, maanpaossa, matkalla: Kodin merkitykset maahanmuuttajien omaelämäkerroissa, Tampereen yliopisto, viitattu 8.4.2023.
  4. Laura Huttunen, Tampereen yliopisto, viitattu 8.4.2023. "Keskeisiä kiinnostuksen kohteitani ovat globaalin muuttoliikkeen, transnationaalisuuden ja diasporien tutkimus. Olen tehnyt etnografista tutkimusta bosnialaisen diasporan parissa 2000-luvun alusta lähtien, sekä Suomessa että Bosnia-Hertsegovinassa. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut katoamisten politiikasta."

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]