Kyle Gallner

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kyle Gallner
Gallner vuonna 2010.
Gallner vuonna 2010.
Henkilötiedot
Koko nimi Kyle Steven Gallner
Syntynyt22. lokakuuta 1986 (ikä 37)
Yhdysvallat West Chester, Pennsylvania
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2000
Merkittävät roolit

Cassidy Casablancas
Veronica Mars

Matt Campbell
The Haunting in Connecticut
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Kyle Steven Gallner (s. 22. lokakuuta 1986 West Chester, Pennsylvania) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänen tunnetuimpia roolejaan ovat Cassidy Casablancas sarjassa Veronica Mars, sekä Matt Campbell kauhuelokuvassa The Haunting in Connecticut.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gallner syntyi ja varttui West Chesterissä, Pennsylvaniassa. Hänellä on isosisko, pikkusisko ja pikkuveli. Gallner kävi East High School -lukiota West Chesterissä, mutta keskeytti opintonsa luodakseen uraa näyttelijänä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gallnerin ura käynnistyi, kun hän meni kerran siskonsa mukaan yhteen tämän koekuvauksista.[1] Uransa alussa Gallner vieraili useissa televisiosarjoissa, kuten Enkelin kosketus, Amyn lailla ja Kodinpuolustaja. Vuonna 2004 hän sai roolin teinisarjasta Veronica Mars, jossa hän näytteli sosiopaattista Cassidy "Beaver" Casablancasia. Cassidy esiintyi sarjan ensimmäisellä kaudella vain vähän, mutta kohosi toisella kaudella yhdeksi sarjan keskeisimmistä hahmoista.

Veronica Marsin jätettyään Gallner on vieraillut useissa televisiosarjoissa, joista merkittävimpiä ovat hänen useamman jakson verran kestäneet esiintymisensä sarjoissa CSI: New York ja Smallville. Gallner on myös vieraillut muun muassa sarjoissa Big Love, Bones, Kova laki: Erikoisyksikkö, Life, Näkijä, Ratkaisija, Shield – lain varjolla ja Todistettavasti syyllinen.

Gallner on esiintynyt useissa elokuvissa, mutta hänen uransa valkokankaalla huomioitiin vasta vuonna 2009, kun Gallner esitti pääosaa tositapahtumiin pohjautuvassa kauhuelokuvassa The Haunting in Connecticut. Elokuvan ohjaaja Peter Cornwell on kommentoinut Gallneria vapaasti käännettynä seuraavasti:

»On kummallista, että animaatiotaustaisena otin tehtäväkseni oppia kaiken mahdollisen näyttelemisestä, ja kun todella tuntee näyttelemisen, näkee jonkun ollessa todella hyvä, ja olen hieman yllättynyt siitä, etteivät alan ihmiset välttämättä huomaa parhaita henkilöitä, sillä se oli päivänselvää. [Gallner] teki fantastista työtä ja oli täysin sitoutunut, ja hänen kanssaan työskenteleminen oli mahtavaa. Uskon, että hänestä tulee valtava.[2]»

Gallnerin voi nähdä myös Colin Grayn roolissa elokuvassa Jennifer's Body, joka sai ensi-iltansa Suomessa 22. tammikuuta 2010.[3] Gallnerin elokuvia ovat lisäksi muun muassa Painajainen Elm Streetillä -elokuvan uusi versio, jossa Gallner näyttelee Quentinin osaa, sekä Beautiful Boy ja Magic Valley.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gallner asuu Los Angelesissa, Kaliforniassa parhaan ystävänsä, näyttelijä Jake Abelin kanssa. Hän harrastaa rullalautailua.

Gallnerilla on synnynnäinen sydänvika, jonka vuoksi hänelle on tehty ainakin kaksi sydänleikkausta, ensimmäinen hänen ollessaan 4-vuotias.

Valikoitu filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Elokuvan nimi Rooli
2006 Danika Kurt Merrick
2007 Sublime Ned
2008 Red Harold
Gardens of the Night Ratboy
Trunk Will
2009 The Haunting in Connecticut Matt Campbell
Jennifer’s Body Colin Gray
Cherry Aaron
2010 Painajainen Elm Streetillä Quentin
Unicorns Sterling
Beautiful Boy Sam Carroll
Magic Valley TJ Waggs
Mother's Little Helpers Sam Lowell
2013 Lumoava kirous Larkin Kent
Televisio
Vuosi Sarjan nimi Rooli
2003 Enkelin kosketus Josh
2005 Amyn lailla Zachary Pettit
2006 Kodinpuolustaja Jacob Towers
2005–2006 Veronica Mars Cassidy Casablancas
2006 Todistettavasti syyllinen Cameron Coulter
Bones Jeremy Farrell
2007 Näkijä Nuori Stephen Campbell
Ratkaisija Eric Wallace
2006–2007 Big Love Jason Embry
2002-2007 Kova laki: Erikoisyksikkö Marc Lesinski
Shane Mills
2006–2008 CSI: New York Reed Garrett
2008 Life Zak Sutter
Shield – lain varjolla Lloyd
2004, 2007, 2009 Smallville Bart Allen

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]