Koneenrakentajakilta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Koneenrakentajakilta ry
Motto KoRK - Kaikkien kaveri
Perustettu 1967
Hallituksen puheenjohtaja Elina Jaatinen[1]
Jäseniä n. 400
Sijainti Tampere, Suomi
Osoite Korkeakoulunkatu 6
Kotisivut koneenrakentajakilta.fi

Koneenrakentajakilta ry (lyhenne KoRK) on Tampereen yliopiston tekniikan ja luonnontieteiden tiedekuntaan kuuluva konetekniikan opiskelijoiden ainejärjestö. Kilta toimii Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan TREYn piirissä ja on myös Tampereen Teekkarit ry:n perustasajäsen. Killan tarkoituksena ja tehtävänä on tukea opintoja tarjoamalla erilaisia opiskeluun ja sosiaaliseen kanssakäymiseen liittyviä tapahtumia ja palveluja. Kilta järjestää monenlaista toimintaa jäsenistölle. Kiltalaisille järjestetään mm. kurssitilaisuuksia, illanviettoja, tutustumismatkoja sekä hankkii opinto- ja ammattiohjausta. Kiltaan kuuluu noin 400 jäsentä.[2]

Koneenrakentajakilta on Tampereen Teekkarit ry:n perustajajäsen[3] ja Tampereen ylioppilaskunnan TREYn piirissä toimiva järjestö[4].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koneenrakentajakilta on perustettu 7.12.1967[2]. Hervannassa kilta on toiminut vuodesta 1974, jolloin Konetalo valmistui yliopistokampukselle. Alkujaan kilta kuului Tampereen teknillisen korkeakoulun ja sittemmin Tampereen teknillisen yliopiston teknisten tieteiden tiedekuntaan. Vielä 1990-luvulla KoRKilla oli jäseniä yli 1 000, mutta tämän jälkeen killasta ovat erkaantuneet Automaatiotekniikan kilta Autek, Materiaali-insinöörikilta MIK, Ympäristöteekkarikilta YKI ja Tuotantotalouden kilta Indecs [2]. Kilta rekisteröityi yhdistykseksi vuonna 2017.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Killan hallitus Koneenrakentajakilta. Viitattu 21.1.2024.
  2. a b c Historia Koneenrakentajakilta. Viitattu 26.2.2019.
  3. Tampereen Teekkarit ry perustajat Tampereen Teekkarit ry. Arkistoitu 25.1.2022. Viitattu 12.12.2020.
  4. TREYn piirissä toimivat järjestöt TREY. Viitattu 12.12.2020.