Keskustelu Wikipediasta:Artikkelipohja/elokuva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alla oleva on kopioitu kahvihuoneesta.


Artikkelissa The Day After Tomorrow on elokuvan tärkeimmät tiedot taulukossa. Ajattelin, että loistoidea. Kaikki elokuva-artikkelit on kuitenkin aloitettava samalla kaavalla: "Shrek on tietokoneanimaatioelokuva, jonka ohjasivat Miuku ja Mauku. Pääosissa ovat Tupu, Hupu, ja Matti-Esko Hytönen. Elokuva valmistui 5328 ennen Kristusta kello 4:56..."

Tauluun olisi tarkoitus laittaa olennaisimmat tiedot, jotka ovat täsmällisesti ilmaistavissa ja jotka lähes kaikilla elokuvilla ovat. Näin varsinaisessa tekstissä voi aloittaa suoraan selittämään elokuvasta. Taulu tulisi artikkelin alkuun oikeaan laitaan.

Alla on pari esimerkkiä ehdotuksestani. Olen kokematon taulukkojen kirjoittaja, joten pyydän nyt apua. Väsätkää joku jompaan kumpaan mukava väritys ja kehykset. Joku toinen voi muokata toista.

Sekin on tietysti auki, että mitä tietoja tauluun tulisi. Meininkinä olisi pitää se ytimekkäänä, eikä korvata sillä puolta artikkelia. Esimerkiksi elokuvan lajityyppi ei ikinä ole yksikäsitteinen asia, vaan sitä voisi pohtia artikkelin leipätekstissä. --Hautala 22:29 loka 1, 2004 (UTC)

Elokuvan perustiedot
Nimi Shrek
Valmistusmaa ja -vuosi Yhdysvallat, 2001
Ohjaajat Andrew Adamson ja Vicky Jenson
Käsikirjoitus William Steig (romaani), Ted Elliott, Terry Rossio, Joe Stillman ja Roger S.H. Schulman
Pääosissa Mike Myers, Eddie Murphy ja Cameron Diaz
Kieli Englanti

Muokatkaa joku tätä taulua jos nappaa. --Hautala 11:39 loka 2, 2004 (UTC)


Elokuvan perustiedot
Nimi Terminator - tuhoaja (The Terminator)
Valmistusmaa ja -vuosi Yhdysvallat, 1984
Ohjaaja James Cameron
Pääosissa Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn ja Linda Hamilton

Muokkasin toisen taulun sen näköiseksi mistä tykkäisin. Valitsin minimalistisen sisällön. Taulun leveys on 50 prosenttia. --Hautala 11:39 loka 2, 2004 (UTC)


Elokuvan nimi:The Day After Tomorrow
Valmistusmaa:Yhdysvallat
Lajityyppi:Science fiction
Valmistusvuosi:2004
Ohjaaja:Roland Emmerich
Tuottaja:Stephanie Germain
Säveltäjä:Harald Kloser
Pääosissa:Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emma Rossum,
Dash Mihok, Ian Holm
Elokuvayhtiö:20th Century Fox

Kolmas taulu on alkuperäinen innoittajani. Se on muotoiltu HTML:llä. Wikipedia osaa näköjään säätää HTML-taulukon leveyden fiksummin, vertaa edellisiin.

Taulu on sisällöllisesti on turhan laaja yleiseen käyttöön, koska esimerkiksi kaikilla elokuvilla ei ole säveltäjää (ne voivat käyttää valmiita kappaleita) ja lajityyppi on moniselitteinen. --Hautala 11:39 loka 2, 2004 (UTC)


No, tee elokuvan mallisivu. Kahkonen 12:01 loka 2, 2004 (UTC)

Independence Day – Maailmojen sota on nyt mallisivu. Vai tarkoittaako mallisivu jotain valmista formaattia? --Hautala 16:07 loka 2, 2004 (UTC)

Kyllä. Täällä jossakin on muitakin mallisivuja, mutta ne on liian piilossa. Kahkonen 07:06 loka 3, 2004 (UTC)
Ajattelette varmasti Wikipedia:Artikkelimallia? Tekaisin vähän "perinteisemmän" version taulukosta. -- Jniemenmaa 07:36 loka 3, 2004 (UTC)
Terminator - tuhoaja
(The Terminator)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/5/5a/180px-Terminator.jpg
Valmistusmaa ja -vuosi Yhdysvallat, 1984
Ohjaaja James Cameron
Tuottaja Stephanie Germain
Säveltäjä Harald Kloser
Pääosissa Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn ja Linda Hamilton
Pituus 108 min
Kieli englanti
Elokuvayhtiö 20th Century Fox



"Kaikki nämä tiedot, paitsi kuva, on helppo kopioida Internet Movie Database'istä [1] (http://akas.imdb.com/)."

Pari huomiota: ensinnäkin IMDb:n lisenssi ei ole yhteensopiva GFDL:n kanssa. Toiseksi, (tällä hetkellä) IMDb on definitiivinen elokuvatietokanta, jonka kaikkea sisältöä ei omasta mielestäni ole järkeä luoda uudestaan ainakaan tietosanakirjaformaatissa. Itseasiassa suosittelisin jokaiseen elokuva-artikkeliin linkkiä IMDb:een. --Card 10:49 loka 12, 2004 (UTC)

Tiedot, joista on kyse, ovat vain nuo tauluun lätkäistävät perustiedot. Ohjaajan, kielen ja pääosien esittäjien nimiä ei mielestäni voi lisensoida. Tuon mallitaulun tarkoitus vain sisältää ne kaikista tärkeimmät tiedot, jotka mainittaisiin jokaisessa elokuva-artikkelissa joka tapauksessa. Sillä ei ole tarkoitus korvata puolta artikkelia. Olen samaa mieltä, ettei kaikkea IMDb:n sisältöä pidä kopioida Wikipediaan vaikka se olisikin mahdollista. --Hautala 11:53 loka 12, 2004 (UTC)

Kuvan leveys[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni pitäisi saada yhtenäinen päätös siitä, minkäkokoista juliste-/DVD-kansikuvaa artikkelissa käytetään. Lisätessäni kymmeniä kuvia olen käyttänyt kokoa 200px (joka on myös en-wikissä käytössä), mutta olen törmännyt fi-wikissä myös leveyttä 250px käyttäviin kuviin. Nyt pitäisi siis päättää, kumpaa käytetään. Ajatuksia? --Dogah 1. kesäkuuta 2007 kello 18.42 (UTC)

Yhtenäinen päätös pitää kyllä olla, juuri yhdenmukaisuuden vuoksi näitä artikkelimalleja tehdäänkin. Tuo 200px vaikuttaisi minustakin paremmalta. Sopivan hillitty. – Kuohatti 2. kesäkuuta 2007 kello 07.54 (UTC)

Käyttäminen[muokkaa wikitekstiä]

Malli on nykykyisen muotoinen, jotta sitä voitaisiin käyttää suoraan pohjana artikkelille. Kirjoita alla olevaan laatikkoon nimi ja klikkaa painiketta niin pohja lataantuu valmiiksi.

-- Usp 8. huhtikuuta 2008 kello 15.54 (UTC)

Artikkelipohja kuntoon[muokkaa wikitekstiä]

Kahvihuoneessa käydyssä keskustelussa ilmeni erimielisyyksiä elokuvamallineiden käytöstä, ja aloin ideoida keskustelupohjaista ratkaisutapaa konsensuksen rakentamiseksi. Toivoisin että voisimme yhdessä luoda kaikille käyvän artikkelipohjan elokuva-artikkeleille, ja ottaa sen käyttöön artikkeleita muokatessamme. Samoin voisimme ohjata puutteellisia artikkeleita luoneet aloittelijat ottamaan mallia valmiista pohjasta. Näin pääsisimme toivottavasti myös eroon nykyisestä tilkkutäkki-mallista, jossa eri artikkeleissa on erilaisia ratkaisuita esimerkiksi lippumallineiden ja ensi-iltojen kirjaamisen suhteen. Haluaisin ensisijaisesti käydä asiat läpi keskustelemalla, toivoen että ihmiset suostuvat omien ideoiden lobbaamisen lisäksi kompromisseihin, mutta luultavasti joudumme myös äänestämään koko yhteisön kesken tietyistä asioista. Ensin täytyy tosin kerätä keskusteluista esiin asioita, joissa ratkaisemattomia erimielisyyksiä ilmenee.

Laitan tämän tekstin alle otsikoittain kiistanalaisia asioita, joihin toivon kommentteja. Toivon dynaamista keskustelua, joten en itse vielä vastaa kysymyksiin. Näin aloittajana sortuisin helposti esseevastauksiin, mikä ei välttämättä rohkaisisi vapaaseen keskusteluun. Tämä projekti ei luultavasti tule kestämään kauhean kauaa, joten en ala luomaan erillistä Wikiprojektia, saati sitten keräämään osallistujalistoja. Toivon edes muutaman (toistensa kanssa eri mieltä) olevan aktiivin löytyvän, sillä ennen kompromisseja täytyisi löytää erimielisyydet. Joten rohkeasti vaan jättämään mielipiteitä! Tätä projektia ja esitystäni kannattaa (ja tulee) myös kritisoida ja kehittää, jotta saadaan paras mahdollinen tulos. --MrFinland 8. kesäkuuta 2011 kello 02.02 (EEST)[vastaa]

Ensi-illat[muokkaa wikitekstiä]

Tuleeko elokuvamallineeseen merkitä useamman ensi-illan ajankohta vai riittääkö maailman ensi-ilta? Useampia ensi-iltoja voisi olla maailman ensi-illan lisäksi esimerkiksi Suomen ensi-ilta. Toisaalta mallineeseen voisi lisätä vain maailman ensi-illan, ja kirjoittaa esimerkiksi Suomen ensi-illan leipätekstiin. --MrFinland 8. kesäkuuta 2011 kello 02.02 (EEST)[vastaa]

Tarkemmin ajatellen maailman ensi-ilta riittää mielestäni. Sen eteen ei tarvitse mitään lippua. Itse tein kerran niinkin radikaalisti että laitoin maapallon kartan siihen: [1]Crimson Cherry Blossom™ 8. kesäkuuta 2011 kello 06.23 (EEST)[vastaa]

Yksi ensi-ilta (ilman lippukoristeita) --Abc10 8. kesäkuuta 2011 kello 09.01 (EEST)[vastaa]

Minulle varmaan kohta huudetaan täyttä kurkkua, että suomenkielinen, ei suomalainen. Siitä huolimatta minusta olisi perusteltua suomalaisten elokuvien suhteen mainita ensi-illat muuallakin kuin Suomessa, koska niitä a) on vähän ja silloin ne ovat merkityksellisiä ja b) tätä wikiä lukee lähinnä suomalaiset suomenkieliset. Iivarius 8. kesäkuuta 2011 kello 09.30 (EEST)[vastaa]

Ensi-illat muualla voi toki mainita, jos ne ovat elokuvan kannalta merkityksellisiä. Mutta olisiko parempi mainita asia artikkelitekstissä ja laittaa tietolaatikkoon kuitenkin vain maailmanensi-ilta? Jafeluv 8. kesäkuuta 2011 kello 09.39 (EEST)[vastaa]
Ei olisi parempi leipätekstissä, ainakaan pelkästään, sillä tietolaatikosta ne löytää saman tien. Ja lippumallineista vielä: en kyllä mitenkään näe, että ne haittaisivat sen tekstin lukemista. Ps. Onko muillakin hassu sama efekti, että muokkausnäkymässä tämä näkyy ensi-iltojen alla mutta artikkelinäkymässä Lippumallineiden? Iivarius 8. kesäkuuta 2011 kello 09.46 (EEST) Ahaa: kyseessä oli Haltin siirto. Iivarius 8. kesäkuuta 2011 kello 09.46 (EEST)[vastaa]
Juup sori, koetin jäsentää keskustelua mutta näköjään tuonne Lippumallineet-otsikon alle jäi yhä yksi CCB:n ensi-ilta-aiheinen kommentti. Itse kyllä pitäisin selkeämpänä ja parempana, että kaikenmaalaisia elokuvia koskisivat samat ohjeet mallineessa, eikä suomalaisista elokuvista tehtäisi erikoistapausta. Siis kaikista elokuvista ilmoitettaisiin maailman- ja/tai/eli Suomen-ensi-illat. – Haltiamieli 8. kesäkuuta 2011 kello 09.53 (EEST)[vastaa]

Maailman ensi-ilta riittää. Poikkeuksina voisivat olla esim. alun perin kotimaassaan kielletyt elokuvat, joille voisi merkitä kotimaan ensi-illankin. --Otrfan 8. kesäkuuta 2011 kello 13.37 (EEST)[vastaa]

Samoilla linjoilla tämän suhteen. Periaatteessa malineeseen voisi lisätä avattavan kohdan, jossa myös muut ensi-illat näkyvät, mutta en itse näe tälle tarvetta (kts. Final Fantasy VI:n julkaisupäivät). Maailman ensi-ilta on kuitenkin se oleellisin. --MrFinland 8. kesäkuuta 2011 kello 14.50 (EEST)[vastaa]

Maailman ensi-ilta on oleellisin, mutta suomalaiselle lukijalle oleellista on myös Suomen ensi-ilta. Kannatan siis enintään kahden ensi-illan (maailma/alkuperämää + suomi) laittamista mallineeseen. Esim. Ruotsin ensi-iltaa ei ole järkeä laittaa suomalaisesta elokuvasta kertovaan artikkeliin. Maalaisjärki sallittua. --Cary 15. kesäkuuta 2011 kello 16.33 (EEST)[vastaa]

Katsokaa keskustelua ja ehdotusta uudesta esitystavasta. Muutoin kannattaisin: 1) maailmanensi-ilta jos eri kuin valmistusmaan (Huom.! vain jos huomattavasti ennen valmistusmaata - Saksan päivää ennen ollut ensi-ilta ei ole mainitsemisen arvoinen, koska siellä ensi-iltapäivä on aina torstai ja USAssa taas perjantai); 2) valmistusmaiden ensi-illat mainitaan; 3)Suomen ensi-ilta mainitaan.--Nedergard 14. syyskuuta 2011 kello 17.44 (EEST)[vastaa]

Lippumallineet[muokkaa wikitekstiä]

Missä elokuvamallineen kohdissa tulee käyttää lippumallineita, vai tuleeko niitä käyttää missään? Tavallisesti lippumallineita näkee valmistusmaata sekä ensi-iltaa koskevissa kohdissa, mutta satunnaisesti uudet käyttäjät lisäävät niitä myös muualle. Voimme luultavasti yksimielisesti hylätä lippujen käytön mallineen muissa kohdissa, joten käsitellään vain näitä kahta edellä mainittua. --MrFinland 8. kesäkuuta 2011 kello 02.02 (EEST)[vastaa]

Olen siis sitä mieltä, että maailmanensi-ilta riittää ensi-ilta-kohtaan. Jos tämä keskustelu kuitenkin johtaa siihen, että joidenkin muidenkin maiden ensi-illat ovat tärkeitä niin silloin niitä pitäisi voida käyttää mallineessa. Myös, jos valmistusmaita on useita, pitäisi lippuja käyttää. –Crimson Cherry Blossom™ 8. kesäkuuta 2011 kello 06.23 (EEST)[vastaa]

Liput ovat turhia koristeita, voi jättää pois pohjasta. Jos joku tuntee halua ylimääräiseen koristeluun, ei siihen pitäisi ainakaan erityisesti kannustaa. Maan nimen osaa jokainen lukea, lippujen tunnistaminen lähimaita lukuun ottamatta on ainakin minulle yleensä vaikeaa. Informaation perille menoa hidastavaa aineistoa ei pitäisi artikkeleihin muutenkaan lisätä. --Abc10 8. kesäkuuta 2011 kello 09.01 (EEST)[vastaa]

Kuten kahvihuoneessa sanoin, itse en näe lippumallineilla lisäarvoa lukijalle ja mielestäni ne voisi jättää pois ja linkata yksinkertaisesti maan artikkeliin. Jafeluv 8. kesäkuuta 2011 kello 09.39 (EEST)[vastaa]

En periaatteessa tyrmää täysin lippujen käyttöä, mutta mieluummin jättäisin ne pois. Vaikka niistä ei olisikaan mitään erityistä haittaa, niistä ei myöskään ole hyötyä. Lippua ei tarvita havainnollistamaan maata mikäli maan nimi lukee vieressä. Itse pystyn päättelemään yhtä hyvin maan luki siinä sitten Yhdysvallat tai  Yhdysvallat. Lisäksi lippumallineiden väitetty hyöty katoaa mikäli ei tunnista kyseisen maan lippua. Väittäisin jopa Intian lipun (Intia) olevan melko hämärä suurelle osalle suomalaisista, mutta entäs sitten pienempien maiden liput? --MrFinland 8. kesäkuuta 2011 kello 14.50 (EEST)[vastaa]

En kannata lippuja. Turhia koristeita ja varsinkin vanhemmissa elokuvissa kaikkia lippumallineita ei edes ole olemassa. Sivukommenttina maahan: esim. Metropolis (elokuva) linkittää mallinneessa Saksan liittotasavaltaan, jota tuolloin ei ollut edes olemassa...--Nedergard 14. syyskuuta 2011 kello 17.44 (EEST)[vastaa]

Merkittävät roolit[muokkaa wikitekstiä]

Kuinka monta merkittävää roolia näyttelijän mallineeseen tulee lisätä, vai pitääkö kohta poistaa kokonaan? Mikä linjaus roolivalinnoissa tulisi olla? Joillakin näyttelijöillä voi olla selvät kohokohdat, mutta entä vähemmän tunnetuilla näyttelijöillä? Jätetäänkö heidän osallaan kohta tyhjäksi? Katso vertailun vuoksi tämä ja tämä. --MrFinland 8. kesäkuuta 2011 kello 02.02 (EEST)[vastaa]

Hmmm..mahdollisimmanvähän on tietysti selkeintä ja siisteintä. Tuo aiempi versio Denirosta oli aivan kauhea! Tuotteliailla näyttelijöillä voisi olla korkeintaan neljä-viisi, ja vähemmän tunnetut eivät tarvitse niitä ollenkaan. –Crimson Cherry Blossom™ 8. kesäkuuta 2011 kello 06.23 (EEST)[vastaa]
Merkittävien roolien määrä ei oikeastaan liity näyttelijän tuotteliaisuuteen. 1-3 roolia pitäisi riittää, mutta tapauskohtaista. --Otrfan 8. kesäkuuta 2011 kello 13.41 (EEST)[vastaa]
Tässä ongelma on lähinnä se, että jotkin käyttäjät kirjaavat mallineeseen omat suosikkiroolinsa, joten valinta on kaikkea muuta kuin objektiivista. Itse olen pyrkinyt lisäämään erityisesti Oscar-palkitut roolit mallineisiin, koska ne ovat ainakin saaneet osakseen huomiota ja arvostusta. Tämän lisäksi uran selkeät huippukohdat tulisi lisätä, koska harvalla on useita palkittuja suorituksia. 1-3 roolia voisi olla ihan hyvä nyrkkisääntö. --MrFinland 8. kesäkuuta 2011 kello 14.50 (EEST)[vastaa]
Siis tarkoitin sitä että jos on tehnyt erityisen paljon tunnettuja rooleja, niin neljästä viiteen mutta peukalosääntö voisi olla että mahdollisimman vähän. Sllä lailla myös vältyttäisiin siitä omien suosikkien lisäämisestä. –Crimson Cherry Blossom™ 8. kesäkuuta 2011 kello 16.48 (EEST)[vastaa]

Maks. 3. Ääriesimerkkinä Idän pikajunan arvoitus (elokuva) - läjäpäin näyttelijöitä, joilla kaikilla Finneyä lukuun ottamatta on yhtä suuri rooli elokuvassa. Epäselvissä tapauksissa kylmästi vain kolme ensimmäistä elokuvan alkuteksteissä mainittua näyttelijää.--Nedergard 14. syyskuuta 2011 kello 17.44 (EEST)[vastaa]

Otsikot[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeleiden otsikot poikkeavat nykyään toisistaan. Nykyisellään eriäviä otsikoita ovat ainakin:

  • Juoni / Tarina / Juonikuvaus
  • Näyttelijät / Rooleissa / Merkittävimmät näyttelijät

Mitkä ovat parhaat otsikot? Samalla voisi lisätä nykyiseen artikkelipohjaan tarvittavia väliotsikoita (palkinnot, kriitikoiden mielipiteet jne.) Toki osa väliotsikoista riippuu täysin elokuvasta ja sen tekoprosessista. --MrFinland 8. kesäkuuta 2011 kello 02.02 (EEST)[vastaa]

Pelkkä Juoi on paras otsikko jos kerrotaan vain lyhyesti ja olennaisin. Pitkissä yksityiskohtaisissa selostuyksissa voisi paras olla vaikkapa Tarinankulku, koska siinä kerrotaan muutakin kuin pelkkä juoni; koko tarina. Jotkut elokuvat saa pelkästään huonoa kritiikkiä ja jotkut hyvää, joten paras olisi Vastaanotto. Se kävisi hyvin siinäkin mielessä, että se voisi sisältää myös muutakin kuin kriitikoiden mielipiteitä, kuten että "Mafiakokelas nosti ilmestyessään varaanien suosiota lemmikkinä", tai "katsojat marssivat protestiksi ulos teatterista Breliinin elokuvajuhlilla" (Kauriinmetsästäjä).
Mielestäni Rooleissa on paras vaihtoehto. Merkittävimmät näyttelijät on huono, koska roolimallineeseen tulisi laittaa lähes kaikki näyttelijät (esimerkki), ei tietenkään mitään "Jalankulkijoita" tarvitse mainita ellei ole cameo-roolista kysymys. –Crimson Cherry Blossom™ 8. kesäkuuta 2011 kello 06.23 (EEST)[vastaa]
Elonet käyttää otsikkoa Näyttelijät, joka on asiallinen. --Abc10 8. kesäkuuta 2011 kello 09.01 (EEST)[vastaa]
Itse olen tainnut käyttää otsikoissa muotoja Juoni ja Roolit. Näyttelijät lienee myös ok. --Otrfan 8. kesäkuuta 2011 kello 13.44 (EEST)[vastaa]
Juoni on suhteellisen selkeä ja yleinen valinta, joten pysytään siinä. Rooliluettelot ovat mielestäni useimmiten olleet nimellä Näyttelijät, ja itsekin olen niin kirjoittanut. Sanoissa ei juurikaan ole sävyeroja eikä kellään ole varmaan elämää suurempaa tarvetta käyttää tiettyä sanaa, joten käytän myös sanaa Näyttelijät artikkelipohjassa. --MrFinland 8. kesäkuuta 2011 kello 14.50 (EEST)[vastaa]
Juoni ja näyttelijät. Tosin Rooleissa menee myös, mutta sitä ei käytetä suomenkielisessä kirjallisuudessa, joten näyttelijät olisi parempi.--Nedergard 14. syyskuuta 2011 kello 17.44 (EEST)[vastaa]

Muuta[muokkaa wikitekstiä]

Missä on päätetty Allrovin käytöstä mallineessa? Haluaisin lukea perusteluita sille. --MrFinland 8. kesäkuuta 2011 kello 15.02 (EEST)[vastaa]

Meinaatko sitä että nimi muuttui Allmoviesta Allroviksi vai yleensä sen käytöstä? –Crimson Cherry Blossom™ 8. kesäkuuta 2011 kello 16.38 (EEST)[vastaa]
Tai no voin tällä välin vastata että sivuston nimi on muuttunut ja käyttäjä Ejs-80 keksi ylipäänsä lisätä kyseisen linkin mallineeseen. Ihan kivaa tietoa sivustolla on. –Crimson Cherry Blossom™ 8. kesäkuuta 2011 kello 16.41 (EEST)[vastaa]
Mietin vaan että mitä eroa sen ja täällä vakiintuneen IMDb:n välillä on. Ei sillä että ehdottaisin linkin poistamistakaan. --MrFinland 8. kesäkuuta 2011 kello 19.46 (EEST)[vastaa]
Ei kai periaatteessa mitään. IMDb on kyllä kattavampi. E minäkään lähtisi linkkejä kaikistya elokuvasivuista poistelemaan, siinä olisi todella kova työ ja niin oli niiden Ejs-80:lla lisäilyssäkin. –Crimson Cherry Blossom™ 12. kesäkuuta 2011 kello 17.35 (EEST)[vastaa]
Rovilla on vakituiset nimetyt kirjoittajat, joten Wikipedian kannalta se on luotettavampi. Minä käytän sitä aika paljon lähteenä. --Otrfan 12. kesäkuuta 2011 kello 17.50 (EEST)[vastaa]
Jos pitäisi valita, niin minusta Elonet on näistä kolmesta vähiten hyvä. Minä en ole saanut sieltä mitään muuta infoa, kuin viralliset nimet suomeksi ja tarkat esitysajat televisiossa, mitkä on kyllä minulle ainakin suureksi hyödyksi. –Crimson Cherry Blossom™ 12. kesäkuuta 2011 kello 19.46 (EEST)[vastaa]
Allrovi on toimituksellista sisältöä ja siksi se antaa luotettavampia arvioita elokuvista kuin IMDB (jota wiki syystä ei hyväksy lähteeksi muuten kuin tekijätiedoissa). Säilyttäisin sen, koska en tunne toista yhtä kattavaa, toimituksellista elokuvatietokantaa (joo, ja kyllä sieltä löytyy ei-anglo-amerikkalaisia elokuviakin varsin kiitettävästi ja myös asiallisin arvioin)--Nedergard 14. syyskuuta 2011 kello 17.44 (EEST)[vastaa]