Ikuisesti nuori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ikuisesti nuori
Forever Young
Ohjaaja Steve Miner
Käsikirjoittaja J. J. Abrams
Tuottaja
  • J. J. Abrams
  • Bruce Davey
Säveltäjä Jerry Goldsmith
Kuvaaja Russell Boyd
Leikkaaja Jon Poll
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Levittäjä InterCom
Netflix
Ensi-ilta 1992
Kesto 97 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Ikuisesti nuori (Forever Young) on vuonna 1992 ensi-iltansa saanut draamaelokuva. Elokuvan ohjasi Steve Miner ja pääosissa ovat Mel Gibson, Jamie Lee Curtis ja Elijah Wood.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva sijoittuu vuoteen 1939 ja kertoo miehestä nimeltä Daniel McCormick. Daniel on murheen murtama, sillä hänen tyttöystävänsä Helen on vaipunut koomaan, eikä Danielin elämällä ole enää tarkoitusta. Hänen ystävänsä, tiedemies Harry Finlay on kehittänyt syväjäädytyksen mahdollistavan laitteen, ja murheellinen Daniel suostuu mahdollisista seurauksista piittaamatta koekaniiniksi.

Vuonna 1992 nuori poika nimeltä Nat Cooper löytää varaston perältä oudon kapselin, jonka sisällä on jäätynyt mies. Nat katkaisee jäädytystilan vahingossa, ja Daniel herää vuosikymmeniä kestäneestä syväjäädytyksestään. Hän majoittuu Natin ja tämän yksinhuoltajaäidin Clairen luokse asumaan. Daniel rakastuu Claireen, ja hänen ja Natin välille syntyy isä-poikasuhde. Muuttunut maailma on ainutlaatuinen ja outo Danielille, joka ei ole aiemmin nähnyt edes televisiota. Daniel alkaa vanheta nopeasti, koska jäädytystila pitää ihmisen nuorena vain hetkellisesti. Daniel vanhenee 53 vuodella muutamassa päivässä ja muuttuu vanhukseksi. Lopulta hän löytää entisen tyttöystävänsä Helenin, joka on vuosikymmeniä aiemmin herännyt koomastaan. Heidän rakkautensa ei ole kuluneena aikana hiipunut, ja he päätyvät yhteen elämään viimeisiä vuosiaan yhdessä.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Mel Gibson    Daniel McCormick  
  Jamie Lee Curtis    Claire Cooper  
  Elijah Wood    Nat Cooper  

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Video-oppaassa vuodelta 1994 Bello Romano kutsui elokuvaa sympaattiseksi koko perheen hömpäksi ja antoi sille kolme tähteä viidestä, mikä vastaa sanallista arviota ”hyvä”.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Romano, Bello (toim.): Video-opas 95, Yli 8500 elokuvaa, 2000 uutuutta. WSOY, 1994. ISBN 951-0-19839-0.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.