IdeaStructura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
IdeaStructura
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 1.9.2011
Toimitusjohtaja Jyrki Jalli
Kotipaikka Helsinki
Liikevaihto n. 8,5 milj. euroa (2021)
Henkilöstö 95
Kotisivu https://www.ideastructura.com/

IdeaStructura on suomalainen rakennusalan suunnittelutoimisto, joka palvelee asiakkaita 5 – 31 140 Brm²:n kokoisissa hankkeissa. Yritys on perustettu vuonna 2011. Osakkaita on yhdeksän.

IdeaStructuran asiakkaita ovat kiinteistöalan ammattilaiset ja taloyhtiöt. Yli 90 asiantuntijaa palvelee Helsingissä, Kokkolassa, Hämeenlinnassa, Kuopiossa ja Savonlinnassa. Palvelut kattavat asunto-, teollisuus-, toimitila-, liikunta-, opetus- ja hoivarakennusten suunnittelun. IdeaStructura suunnittelee teräs-, betoni- ja puurakenteita.

Palveluihin kuuluvat:

  • rakennesuunnittelu
  • rakennusfysikaalinen suunnittelu
  • sisäilmatutkimukset
  • kuntotutkimukset
  • laadunvarmistuspalvelut
  • kosteudenhallinta
  • kosteudenvalvonta

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt IdeaStructuran rakentamisen asiantuntijapalveluille Avainlippu-merkin: merkki kertoo siitä, että palvelu on tuotettu ja työllistää Suomessa.


Projekteja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IdeaStructuran Kokkola-yksikkö vastasi rakennesuunnittelusta Keski-Pohjanmaan keskussairaalan peruskorjaus- ja laajennushankkeessa vuosina 2016–2018.[1]

Martta Wendelinin päiväkoti valmistuu CLT-elementeistä Tuusulaan arvion mukaan toukokuussa 2022. IdeaStructura on mukana rakennushankkeessa.[2]

IdeaStructura vastaa Finlandia-talon peruskorjaushankkeen rakennesuunnittelusta. Finlandia-taloa pidetään arkkitehti Alvar Aallon (1898–1976) pääteoksena.[3]

IdeaStructura toimii rakennesuunnittelijana myös Helsingin Johanneksenkirkon peruskorjaushankkeessa.[4]Johanneksenkirkko on valmistunut vuonna 1891. Kirkon remontissa korjataan muun muassa kirkon rapautuneet punatiiliseinät, portaiden ja luiskien takorauta- ja teräskaiteet sekä graniittisaumat.

IdeaStructuran asiantuntijat osallistuivat 200-vuotiaan Työ- ja elinkeinoministeriön sisäilmaremontin suunnitteluun.[5]

IdeaStructura tekee myös kansainvälistä yhteistyötä: mallintamista tehdään yhdessä saksalaisen ALLPLAN:in kanssa.[6]

Lahden kaupungintalo peruskorjataan ja uudistetaan. Hankkeen on arvioitu olevan valmis keväällä 2023. IdeaStructura toimii hankkeessa rakennesuunnittelijana. Vuonna 1912 valmistunut rakennus on Eliel Saarisen suunnittelema.[7]

Tunnustuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IdeaStructura toimi rakennesuunnittelijana kansalliskirjaston peruskorjaushankkeessa, joka valittiin Vuoden työmaaksi 2014 [8]ja joka sai vuonna 2018 EU:n ja Europa Nostran erityismaininnan. Uusi tekniikka sijoitettiin vanhaan rakennukseen niin, että sen ulkoasu säilyi. [9]

IdeaStructura voitti Julkisivuremontti 2019 -kilpailun. Remontissa vanhat betonikaiteiset parvekkeet purettiin ja sisäpihan puolelle rakennettiin uudet teräsrakenteiset ulokeparvekkeet.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taloyhtiön korjaushankkeiden sujuvassa läpiviennissä suunnittelijoiden ja rakentajien sekä osakkaiden yhteistyö on yksi olennaisimmista menestystekijöistä. Rakennusalalla riittää töitä viestinnässä ja ihmisten kohtaamisessa, IdeaStructurassa pohditaan. IdeaStructuralaisten ajatuksia taloyhtiöiden isoista korjaushankkeista.

Pitäisikö asunto-osakeyhtiöiden ottaa yrityksistä mallia?, kysytään IdeaStructurassa. Artikkeli taloyhtiöiden johtamisesta.

IdeaStructurassa asiakasymmärrystä ja -kokemusta kehitetään omien tunteiden ymmärtämisen ja oman käytöksen muuttamisen kautta. IdeaStructurassa itsensä tuntemista pohditaan työpajoissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]