Häipyy etäisyys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Häipyy etäisyys”
Kikka ja Kari Tapio
Singlen tiedot
 Albumilta Ota vaatteet pois ja Laulaja
 B-puoli ”Haavetango”
 Äänitetty  1994
 Julkaistu 1994
 Formaatti LP, CD
 Tekijä(t) Veikko Samuli (säveltäjä)
Kari Jalkanen (sanoittaja)
 Tyylilaji pop, iskelmä
 Kesto 03.47
 Levy-yhtiö AXR (Audiovox Records)
Kikka muut singlet
Käyrä nousemaan
1993
”Häipyy etäisyys”
1994
Ota vaatteet pois
1994

Häipyy etäisyys on Kikan ja Kari Tapion duetto vuodelta 1994. Kappaleen duettoversio julkaistiin singlenä ja se on mukana Kari Tapion albumilla Laulaja. Kikan laulama sooloversio on mukana Kikan albumilla Ota vaatteet pois. Kari Tapion sanoittaman kappaleen on säveltänyt Veikko Samuli.

Kari Tapio ja Kikka esittivät kappaletta yhdessä televisiossa, muun muassa Ylen ohjelmissa Suomen suosikit ja Kansanhuvit. Tyylillisesti hidas balladi poikkesi Kikan aiemmasta omasta tuotannosta, mutta osoitti tämän kiistattomat taidot myös herkempien kappaleiden tulkitsijana. Kansanhuvit-ohjelman haastattelussa Kari Tapio kertoi pyytäneensä Kikkaa duetoimaan kanssaan kappaleen, koska Kikka oli hänen mielestään viehättävä ja erinomainen taiteilija, ja hän tiesi tämän osaavaan laulaa upeasti myös hidasta balladia. Kikka kertoi samassa haastattelussa laulaneensa aiemminkin balladeja, mutta arveli niiden jääneen vähäiselle huomiolle hänen muiden kappaleiden joukossa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ville Matilainen: Mä haluun viihdyttää! - Seksikäs, kaunis ja ennen kaikkea rohkea Kikka Yle Elävä arkisto. 27.06.2019. Viitattu 12.8.2021.