Gold Coast

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo Australian alueesta. Britannian entisestä siirtomaasta Länsi-Afrikassa kertoo artikkeli Kultarannikko.
Näkymä Surfers Paradiseen Q1-tornista.

Gold Coast on vajaan puolen miljoonan asukkaan väestökeskittymä, joka sijaitsee Australiassa, Brisbanen kaupungin eteläpuolella ja Queenslandin osavaltion kaakkoisnurkassa. Sen asukasmäärä kasvaa tuhansilla vuosittain. Gold Coastin keskus on Surfers Paradise, joka vetää matkailijoita puoleensa vuoden ympäri.

Tällä Australian Rivieralla hiekkarantaa riittää 60 km. Rannan lisäksi suosittuja kohteita ovat mitä erilaisimmat teemapuistot, kuten Dreamworld, Seaworld, Wet n’ Wild, Warner Bros Movie World ja Currumbin Wild Life Sanctuary. Sisämaassa on lisäksi upeita kansallispuistoja. Surfers Paradisessa sijaitsee myös maailman korkein asuinrakennus Q1, joka kohoaa 322,5 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suosittu lasten ja nuorten televisio-ohjelma H2O: Just Add Water kuvattiin Village Roadshow Studios -studiossa Gold Coastissa. Myls Kosmiset surffitytöt kuvattiin Gold Coastilla.


Tämä Tyynenmeren alueeseen tai Australiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.