Fatma Ceren Necipoğlu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Fatma Ceren Necipoğlu (18. tammikuuta 19721. kesäkuuta 2009) oli turkkilainen harpisti. Hän suoritti lukio-opintonsa Istanbulin saksalaisessa koulussa ja valmistui 1992. Hän oli opiskellut Istanbulissa harpunsoittoa jo lukio-opintojensa aikana. Niiden jälkeen hän opiskeli Boğaziçin yliopiston käännöksen ja tulkkauksen laitoksella suorittaen alemman korkeakoulututkinnon vuonna 1997.

Lähdettyään Yhdysvaltoihin Necipoğlu opiskeli Louisiana State Universityn musiikkikoulussa valmistuen 1999. Sitten hän opiskeli Indiana Universityn Jacobs School of Musicissa valmistuen vuonna 2001. Hän sai opetusta harpisti Şirin Pancaroğlulta. Kotimaahan paluun jälkeen Necipoğlu liittyi sinfoniaorkesteriin Bursassa ja pääsi luennoimaan pianon- ja harpunsoitosta Anadolun yliopistoon. Hän esiintyi lukuisissa resitaaleissa ja konserteissa sekä Turkissa että ulkomailla. Hän myös sai monia kansainvälisiä palkintoja.

Harpisti kutsuttiin Rion neljännelle harppufestivaalille esittämään kaksi resitaalia. Hän oli Air Francen lennolla 447 aikomuksenaan palata kotiinsa Pariisin kautta, kun lentokone katosi Atlantin yllä kesäkuussa 2009.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Fatma Ceren Necipoğlu