Famicom BASIC

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Famicom BASIC -näppäimistö.

Family BASIC tai Famicom BASIC on Famicomilla ohjelmointia varten käytettävä versio BASIC-ohjelmointikielestä. Ohjelmisto mahdollisti omien pelien ohjelmoinnin. Famicom BASIC julkaistiin näppäimistön ja ohjekirjan kanssa Japanissa kesäkuussa 1984; sen kehittivät yhteistyössä Nintendo, Hudson Soft ja Sharp Corporation. Ohjelmisto julkaistiin toisen kerran päivitettynä helmikuussa 1985 [1].

Joitakin Nintendon peleissä nähtyjä visuaalisia komponentteja, kuten taustoja ja hahmoja Mario- ja Donkey Kong -peleistä (noin 1984–1985), tehtiin saataville Famicom BASIC:n peruskehitysosina tai etukäteen tehdyissä Famicom BASIC -peleissä. Nintendo suunnitteli Famicom BASIC:n julkaisemista Yhdysvalloissa, mutta päätti ettei halua markkinoida NES:iä tietokoneena.

Ohjelmat voi tallentaa käyttäen Famicom Data Recorder -oheislaitetta, joka on periaatteessa Famicomin versio Commodore 64:n Datassettesta. Famicom Disk Systemiä ei voi käyttää Famicon BASIC:n kanssa, koska sekä Disk Systemin RAM-adapteri että Famicom BASIC:n kasetti kiinnitetään Famicomin kasettiluukkuun.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Famicom BASIC. nintendodatabase.com (englanniksi) Luettu 9.9.2006

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]