Eukko Pikkurilli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eukko Pikkurilli (norj. Teskjekjerringa, engl. Mrs. Pepperpot) on kirjailija Alf Prøysenin luoma kuvitteellinen henkilö. Eukko Pikkurilli on satumainen hahmo, joka pääasiassa kutistuu pieneksi teelusikan kokoiseksi ja pienenä hän ymmärtää eläinten kieltä. Muori Pippurilla on kuullut Yle TV1:n Lasten TV Puoli kuusi lastenohjelmista. Eukko Pikkurillistä on tehty myös VHS-videoita.

Suomenkieliset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 1984-88 dubbaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 1995 dubbaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomenkieliset äänet:

  • Suomenkielinen puhe © 1995 PVP

VHS-julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. Voi, minä kutistun (sisältää jaksot: Voi, minä kutistun, Kadonnut hattu, Eukko Pikkurilli povaa tee-lehdistä, Eukko Pikkurilli mansikassa, Eukko Pikkurilli maalarina, Vallattomat kanit, Eukko Pikkurilli leikkinukkena) Kesto: 60 min.

2. Eukko Pikkurilli lastenvahtina (sisältää jaksot: Hajamielinen Kapu, Eukko Pikkurilli lastenvahtina, Liisa-tytön syntymäpäivä, Mikko-ketun onnettomuus, Eukko Pikkurilli ja Liisa-tyttö, Eukko Pikkurilli urkuina) Kesto: 50 min.

3. Kätketty aarre (sisältää jaksot: Eukko Pikkurilli ja todistaja, Kätketty aarre, Hirviön tuhoaminen, Kattohaikaran muna, Kauneuskilpailun voittaja, Eukko Pikkurilli ja kaunis Mona Lisa) Kesto: 60 min.

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.