Christophe Beck

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Christophe ”Chris” Beck (s. 1972 Montréal) on Emmy-palkittu kanadalainen elokuvasäveltäjä, joka on säveltänyt musiikkia myös joihinkin televisiosarjoihin.

Beck on kotoisin Montréalista, Kanadasta. Viisivuotiaana hän alkoi ottaa pianotunteja ja 11-vuotiaana hän oli jo perustanut oman yhtyeensä nimeltään Chris and The Cupcakes, jolle hän itse kirjoitti kappaleita. High schoolissa Beck opiskeli muun muassa huilun ja saksofonin soittoa sekä esiintyi rockyhtyeissä. Hän jatkoi musiikkiopintojaan Yalen yliopistossa, missä hän tajusi haluavansa musiikin esittämisen sijaan vain säveltää sitä. Yalen lisäksi Beck opiskeli kalifornialaisessa Thorntonin musiikkikoulussa.[1]

Beck on urallaan säveltänyt musiikkia muun muassa televisiosarjaan Buffy, vampyyrintappaja. Hän oli mukana sarjassa sen toiselta tuotantokaudelta alkaen ja esiintyi kerran itsekin sarjassa sen neljännen kauden viimeisessä jaksossa. Hän esitti erään yhtyeen jäsentä. Hän voitti Emmy-palkinnon työstään sarjassa. Beckin säveltämiin elokuviin kuuluvat muun muassa Anna palaa (2000), American Pie: The Wedding (2003), Karvinen (2004) ja Elektra (2005).

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The official curriculum vitae Bluntinstrument.org.uk. Viitattu 11.6.2007. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä säveltäjään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.