Chris Rock

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Chris Rock vuonna 2012.

Chris Rock (s. 7. helmikuuta 1965 Andrews, Etelä-Carolina) on yhdysvaltalainen stand-up-koomikko ja näyttelijä.[1] Hän vietti lapsuutensa Brooklynissa, New Yorkissa, mikä inspiroi Rockin käsikirjoittamaan Lapsuuteni luuserina -televisiosarjaa. Uransa aikana hän on ollut mukana tekemässä myös monta muuta komedia- ja sketsiohjelmaa. Saturday Night Live -ohjelmassa hän esiintyi vuosina 1990–1993 sekä The Chris Rock Show´ssa 1997–2000.

Rock isännöi Oscar-gaalaa vuonna 2004. Hän on esiintynyt myös Suomessa Juuso & Tuomas Experience-talkshow´ssa vuonna 2005. Hänen elokuviaan ovat mm. Tappava ase 4, Bad Company, Dogma, Head of State, Luunmurskaajat, Nurse Betty, Eläintohtori sekä animaatioelokuvat Madagascar, Mehiläisen elokuva ja Osmosis Jones. Neljässä viimeksi mainitussa hän toimi valkosolupoliisi Osmosis Jonesin, Alaskaan himoavan hyttysen, seepra Martyn ja marsu Rodneyn äänenä.

Rock sai tähden Walk of Fame -kävelykadulle vuonna 2003. Hän on voittanut lukuisia Emmy- ja Grammy-palkintoja.[1] Vuonna 2004 hän pääsi kaikkien aikojen sadan parhaimman stand-up-koomikoiden listalla sijalle viisi yhdysvaltalaisen televisiokanava Comedy Centralin äänestyksessä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Chris Rock: Biography tvguide. Viitattu 23.11.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.