Blake Stone: Aliens of Gold

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blake Stone: Aliens of Gold
Niminäyttö
Niminäyttö
Kehittäjä JAM Productions
Julkaisija Apogee Software
Jakelija Steam ja GOG.com
Säveltäjä Robert Prince
Pelimoottori Wolfenstein 3D
Julkaistu 3. joulukuuta 1993
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: C (15 vuotta tai vanhempi)
PEGI 12
USK 16
Alusta DOS, Windows, Mac OS, Linux, Amiga
Jakelumuoto Levyke, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Blake Stone: Aliens of Gold on ensimmäisen persoonan ammuntapeli DOS:ille. Sen kehitti JAM Productions ja julkaisi Apogee Software vuonna 1993. Peli sai seuraavana vuonna jatko-osan nimeltään Blake Stone: Planet Strike.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sijoittuu vuoteen 2140. Tohtori Pyrus Goldfire on ammattietiikasta piittaamaton lahjakas biologi ja geenitutkija. Hän aikoo STAR-nimisen organisaationsa kanssa valloittaa Maan ja orjuuttaa ihmiskunnan. Hänen armeijaansa kuuluu ihmisten lisäksi geenimuunneltuja avaruusolioita ja mutantteja.

Pelaaja on Robert Wills Stone III eli Blake Stone, Ison-Britannian tiedustelupalvelun agentti, joka palveli aiemmin menestyksekkäästi Kuninkaallisessa laivastossa. Hänen tehtävänään on eliminoida Goldfire ja hänen armeijansa sekä tuhota hänen kuusi tukikohtaansa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelinaikainen näkymä.

Aliens of Gold muistuttaa suuresti Wolfenstein 3D:tä, jonka pelimoottoria se käyttää: Pelikentissä ei ole korkeuseroja ja kaikki seinät ovat pohjois-etelä- tai länsi-itä-suuntaisia. Seinissä on salaovia. Kenttien välillä liikutaan yleensä hissillä. Hissin käyttämiseen ja joidenkin ovien avaamiseen tarvitaan avainkortti. Peli on jaettu episodeihin, joiden lopussa on loppuvastustaja. Pelissä on pistelasku.

Aliens of Goldissa on kuitenkin merkittäviä erojakin Wolfenstein 3D:hen verrattuna: Aiemmin selvitettyihin kenttiin on mahdollista palata. Teleporttereilla pelaaja voi liikkua kentän sisällä ja joskus salakenttään. Pelaaja voi parantaa itseään ruoka-automaateilla maksua vastaan. Osa pelihahmoista on ystävällismielisiä ja antaa pelaajalle tietoa, ammuksia ja rahaa. Pelaajaa rangaistaan heidän tappamisestaan pisteiden menetyksellä. Pelissä on automaattikartta. Yksi aseista on kranaatinheitin. Pelikenttien lattiat ja katot ovat pintakuvioituja.

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blake Stonen shareware-versio julkaistiin 3. joulukuuta 1993. Peli myi huonosti, koska vain viikkoa myöhemmin id Software julkaisi Doomin, joka oli teknisesti huomattavasti kehittyneempi.[1]

Blake Stone käännettiin myöhemmin Windowsille, MacOSille, Linuxille ja Amigalle.[2]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Computer Gaming Worldin maaliskuun 1994 numerossa Aliens of Gold arvioitiin korkealaatuiseksi ja hintansa arvoiseksi, joskaan ei Doomin veroiseksi.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Blast - The Old Shoebox: Download Blake Stone: Aliens of Gold - The Online Magazine August 2008. Blastmagazine.com. Viitattu 29.11.2008.
  2. Blake Stone: Aliens of Gold ported to Commodore Amiga May 31, 2017. Generation Amiga. Arkistoitu kesäkuu 11, 2017. Viitattu maaliskuu 3, 2022.
  3. Miller, Chuck (March 1994). "Blasters, Dinos and Voodoo Dolls Du Jour": 138, 140. 

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Blake Stone: Aliens of Gold