Yrkeshögskolan Arcada

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ammattikorkeakoulu Arcada
Yrkeshögskolan Arcada
Yrkeshögskolan Arcadan logo
Perustettu 1996
Rehtori Henrik Wolff
Toimipaikat Helsinki
Toimitilat Jan-Magnus Janssonin aukio 1, 00560 HELSINKI
Opiskelijamäärä 2 700
Kotisivu www.arcada.fi
Arcadan opiskelijakunnan kerhotalo Cor-huset.

Ammattikorkeakoulu Arcada (31.12.2013 saakka Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola) on ruotsinkielinen, 2 700 opiskelijan ja 190 työntekijän ammattikorkeakoulu Helsingin Arabianrannassa.

Arcada tarjoaa koulutusta ruotsiksi ja englanniksi: 17 ammattikorkeakoulututkintoa (bachelor/AMK) ja neljä ylempää ammattikorkeakoulututkintoa (master/YAMK). Arcadan koulutusaloihin kuuluu liiketalous, liikunta, media, kulttuuri, tekniikka ja sosiaali- ja terveysala. Koulutustoiminta on jaettu neljään yksikköön.

Arcadan täydennyskoulutus houkuttelee aikuisopiskelijoista halukkaita laajentamaan ja syventämään osaamistaan liiketalous, tekniikka, media, matkailu, liikunta tai sosiaali- ja terveysalalla.

Arcadan toimenkuvaan kuuluu myös suorittaa yhteiskunnalle merkittävää tutkimus- ja kehitystyötä turvatakseen ruotsinkielisen työvoiman saatavuutta, sekä olemaan osallisena elävään kaksikielisyyteen Suomessa. Tutkimus- ja kehitystyö tapahtuu verkostoissa yhteistyössä tutkimusinstituuttien, korkeakoulujen ja yliopistojen kanssa, sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Tutkimus- ja kehitystoiminta on osa koulutusta ja keskitetty neljään strategisesti valittuun alueeseen:

  • Kulttuuri-ala
  • Toiminnalliset, tarkoituksenmukaiset materiaalit
  • Liikealan kehitys ja tiedon analysointi
  • Potilasturvallisuus, terveyden edistäminen ja sosiaalinen osallistuminen

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korkeakoulu perustettiin 1996 kun Helsingfors svenska sjukvårdsinstitut (Sjukis), Svenska handelsläroverket (Lilla Hanken), Tekniska läroverket i Helsingfors (Verket) ja Folkhälsans socialläroanstalt yhdistyivät. Arcada sai vakituisen ammattikorkeakoulutoimiluvan 1998. 2004 lähtien ammattikorkeakoulu sijaitsee Arabianrannassa jolloin korkeakoulu jätti tilansa Alppilassa, Kulosaaressa sekä Tapiolassa ja siirtyi yhteen toimipisteeseen.

Arcadan Kampus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2004 Majstrandenin (alue Helsingin Arabianrannassa) rakennustyöt aloitettiin, tavoitteena luoda uusi kampuskortteli Ammattikorkeakoulu Arcadan ja Ammattiinstituutti Prakticumin ympärille sisältäen 227 opiskelija-asuntoa ja koulutustiloja. Ensimmäiset asunnot olivat muuttovalmiita 2006 ja seuraavat asunnot valmistuivat vuoden 2012 lopussa. Tällä hetkellä Arcadan kampuksella on yhteensä 406 opiskelija-asuntoa, lisäksi 80 opiskelija-asuntoa valmistuu syksyllä 2014.

Arcadan oppilaskunta ASK[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oppilaskunta perustettiin 1997 ja on Arcadan opiskelijoiden etujärjestö. Oppilaskunta työskentelee sekä paikallisella-, että kansallisella tasolla SAMOK (Suomen opiskelijakuntien liitto) -jäsenyyden kautta ja on edustettuna Arcadan eri organisaatioryhmissä. Arcadan oppilaskunnan ASK:in lisäksi Arcadalla löytyy neljä ainejärjestöä: Commedia, HanSe Sf, HoSK ja TLK.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]