Antti Tirkkonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Antti Tirkkonen (s. 18. kesäkuuta 1971 Savonlinna)[1] on suomalainen uransa päättänyt jääkiekkoilija. SaPKon kasvatti pelasi ensimmäiset miesten pelinsä kaudella 1988–89 silloisessa I-divisioonassa.

Puolustajan paikkaa pelaava Tirkkonen ehti vuosien varrella edustaa monia seuroja ympäri maailman. Kokemusta kertyi Suomesta, Ruotsista, Saksasta ja Yhdysvalloista. Kotoista SM-liigaa hän pelasi yhteensä 39 ottelua urallaan KalPan ja TuTon väreissä. Keväällä 1993 Vantaalla Tirkkonen teki SaPKon nousun takaisin I-divisioonaan ratkaisseen maalin one-timer lämärillä lähes nolla kulmasta, Tommi Turusen oivasta syötöstä.

Keväällä 2004 Tirkkonen päätti uransa ja ryhtyi SaPKon manageriksi. Seuraavalla kaudella veri veti kuitenkin kaukaloihin ja hän pelasi SaPKossa 25 ottelua. Kaudella 2005–2006 Tirkkosesta tuli SaPKon toimitusjohtaja. Kausi päättyi riemukkaasti, kun Tirkkosen kasaama SaPKo onnistui nousemaan heti Mestikseen.

Lempinimen "Aso" saanut Tirkkonen oli monien katsojien mieleen riskejä kaihtamattoman pelityylinsä vuoksi. Jalkakikat alimpana miehenä ja läpisyötöt välillä omankin maalin takaa aina hyökkäyssiniselle asti olivat tyypillistä "Asoa".

Aso Tirkkosen veli on entinen jääkiekkoilija ja jääkiekkovalmentaja Pekka Tirkkonen. Veljesten isä oli myös jääkiekkoilija, Paavo Tirkkonen ja setä Heikki Tirkkonen[1]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Antti Tirkkonen Elite Prospects. Everysport Media Group AB. (englanniksi)
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.