Amy Davidson

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Amy Davidson

Amy Davidson (s. 15. syyskuuta 1979 Phoenix, Arizona) on yhdysvaltalainen näyttelijätär, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Kerry Hennessynä Teinitytön kasvatusoppaassa. Sarjassa hän on nuorempi kuin hänen "siskonsa" (Kaley Cuoco), vaikka todellisuudessa Davidson on kuusi vuotta Cuocoa vanhempi. Se, että Cuocon hahmo on vanhempi kuin Davidsonin johtuu heidän pituuserostaan.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amy kävi Shadow Mountain High Schoolin, jossa hän harrasti aktiivisesti tanssia. Amy alkoi tehdä mainostyötä ja hänen näyttelijävalmentajansa Gene Fowler kannusti häntä muuttamaan Kalifornian Los Angelesiin, nuoresta iästään huolimatta.

Los Angelesiin saapumisensa jälkeen Amy pääsi Mary-Kate ja Ashley Olsenin televisiosarjaan So Little Time. Davidson oli myös vierailevana tähtenä Amyn lailla -sarjassa ja Veljemme on nero -komediasarjassa. Hän pääsi myös The truth About Jane -elokuvaan. Amy pääsi Teinitytön kasvatusopas -sarjaan vuonna 2002.

Davidson on kuvaamassa parhaillaan Goyband -elokuvaa, jossa hän näyttelee nuorta ortodoksijuutalaista tyttöä, joka rakastuu entisen poikabändin laulajaan, joka esiintyy hänen vanhempiensa košerhotellissa. Goybandin näyttelijäkaartiin kuuluu mm. Natasha Lyonne, Tovah Feldshuh ja Cris Judd.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amy pitää kunnostaan huolta juoksemalla, nyrkkeilemällä ja hiihtämällä. Hän pitää yllä myös tanssitaitojaan. Davidson asuu nykyään Los Angelesissa ja hänen paras ystävänsä on Kaley Cuoco.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]