Agustín Delgado

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Chalá Agustín Javier Delgado (s. 23. joulukuuta 1974, pieni kylä Chota-joen laaksossa Imbaburan provinssissa) on ecuadorilainen jalkapalloilija, joka pelaa Liga Deportiva Universitaria de Quitossa Ecuadorin pääsarjassa. Hän on myös Ecuadorin jalkapallomaajoukkueen vakiomiehistössä. Ecuadorissa Delgado tunnetaan yleisesti myös lempinimellä "el Tin".

Delgado aloitti ammattilaisuransa Barcelona SC:ssä, jossa hän pelasi vuoteen 1996 saakka, jolloin hän siirtyi yhdeksi kaudeksi quitolaiseen Nacionaliin, palaten kuitenkin vanhaan seuraansa vielä kahdeksi kaudeksi. Tämän jälkeen Delgado siirtyi kahdeksi kaudeksi Meksikon liigaan ensin lyhyesti méxicolaisen Cruz Azulin riveihin, ja sen jälkeen saman kaupungin Necaxaan. Vuosina 2001-2004 hän pelasi Englannin Valioliigassa Southamptonin joukkueessa, joskin suurimman osan ajastaan hän vietti sairasvuoteella. Delgado halusi välttämättä pelata loukkaantuneena vuoden 2002 jalkapallon MM-kilpailussa, joka koitui hänen Southampton-uransa turmioksi. Tästä syystä hän ei pystynyt kunnolla pelaamaan vuosien 2002-2004 välillä.

Euroopan vierailun jälkeen hän palasi vuonna 2004 lyhyesti kotimaahansa Aucas-seuraan ja jatkoi pian takaisin Meksikoon, jossa méxicolaisessa UNAM Pumasissa hän voitti maan mestaruuden. Vuonna 2005 hän palasi Ecuadoriin kasvattajaseuraansa Barcelona SC:hen, jossa häneltä ja aikaisemmin yhdellä kaudella 43 maalia tehneeltä Iván Kaviedesilta odotettiin paljon. Kausi päättyi kuitenkin liigan toiseen sijaan, joka oli suuri pettymys. Vuodesta 2006 eteenpäin ura jatkuukin Quiton Universitaria-seurassa.