Agnes Bruckner

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Agnes Bruckner
Agnes Bruckner vuonna 2007.
Agnes Bruckner vuonna 2007.
Syntymäaika 16. elokuuta 1985 (ikä 29)
Syntymäpaikka Flag of the United States.svg Hollywood, Kalifornia
Aktiivisena 1997–
Merkittävät roolit Eden Sinclair
(Venom)
Heather Fasulo
(The Woods)
Aiheesta muualla
IMDb
Palkinnot
  • Independent Spirit Award (2004)
Ehdokkuudet

Agnes Bruckner (s. 16. elokuuta 1985 Hollywood, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bruckner syntyi Hollywoodissa, Kaliforniassa unkarilaiselle isälle ja venäläiselle äidille, jotka erosivat myöhemmin. Hänen vanhempansa olivat tavanneet Unkarissa, mistä he muuttivat Yhdysvaltoihin 1980-luvulla. Brucknerilla on kaksi sisarta ja yksi veli. Vanhempiensa myötä hän puhuu hivenen venäjää ja sujuvasti unkaria.

Bruckner kasvoi Los Felizissa, Los Angelesissa, josta hän muutti viisivuotiaana Portlandiin, Oregoniin. Uudessa kaupungissa hän alkoi harrastaa tanssimista, balettia ja steppausta. Bruckner halusi aluksi pyrkiä tanssijaksi, mutta päätyi myöhemmin näyttelijäksi. Kahdeksanvuotiaana hän työskenteli äitinsä ehdotuksesta lapsimallina ja osallistui myös kauneuskilpailuun. Hän palasi perheensä kanssa takaisin Los Angelesiin kymmenvuotiaana pyrkiäkseen näyttelijäksi, jonka myötä Bruckner muutti Burbankiin.[1]

Näyttelijän uransa Bruckner aloitti 11-vuotiaana esiintyen aluksi mainoksissa. Vuonna 1997 hän pääsi esiintymään Kauniissa ja rohkeissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Michael J. Lee: "Agnes Bruckner on 'Blood And Chocolate' Radio Free Entertainment. 22.1.2007. Viitattu 28.6.2008. (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.