Zum Teufel

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Zum Teufel!)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zum Teufel Kustannus
Perustettu 2005
Toimitusjohtaja Petteri Oja
Kotipaikka Turku
Toimiala kustannus
Tuotteet sarjakuvat, kirjat, musiikkialbumit
Kotisivu zoomteufel.fi

Zum Teufel Kustannus on vuonna 2005 perustettu kirjakustantamo ja verkkokauppa. Se keskittyy sarjakuviin, mutta on julkaissut ja myynyt myös musiikkiäänitteitä ja kirjoja. Vuoden 2007 syyskuussa Zum Teufel perusti Turkuun myymälän nimeltä Underground Ullakko. Vuoden 2010 alussa Underground Ullakko sekä Zum Teufelin verkkokauppa lopettivat toimintansa ja toimintaa samoissa tiloissa jatkoi osakeyhtiö Turun Sarjakuvakauppa, jonka hallituksen puheenjohtaja on Zum Teufelin Petteri Oja. Turun Sarjakuvakauppa muutti loppuvuodesta 2018 Turun Humalistonkadulle.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kustantamo aloitti toimintansa marraskuussa 2005 julkaisemalla CD-painoksen Kontra-yhtyeen albumista Mieto levy. 31. joulukuuta avattiin verkkokauppa, joka on myynyt sekä kustantamon omia että muidenkin yhtiöiden tuotteita, joista suuri osa on omakustanteita ja underground-henkisiä teoksia. Seuraava albumijulkaisu oli kesällä 2006 ilmestynyt CD-painos Veltto Virtasen soololevystä Tahdon!.

Syksyllä 2006 Zum Teufel! aloitti sarjakuva-albumien julkaisemisen. Kustantamo on julkaissut muun muassa P. A. Mannisen ja Jyrki Nissisen teoksia. Alkuvuodesta 2012 Zum Teufel palkittiin Herra Koipeliini -palkinnolla Cocco Bill -albumin Kamomillacowboy saapuu kaupunkiin julkaisemisesta.

Zum Teufel Kustannus on tehnyt yhteistyötä Arktisen Banaanin, Rocket Recordsin, Suuren Kurpitsan ja Kreegah Bundolon kanssa. Nykyisin Zum Teufel tekee yhteistyötä myös tanskalaisen Forlaget Zoomin kanssa nimellä Zoom Teufel Kustannus. Osa Zum Teufelin sarjakuvista on julkaistu alamerkillä Lempo Kustannus.

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Äänitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.