Yrityspuisto

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stella Business Park yrityspuisto on Espoon Leppävaarassa.

Business park eli yrityspuisto[1] on paikka, johon on keskitetty usean yrityksen toimistotilat ja yritysten tarvitsemat palvelut. Tällä toimitilakonseptilla pyritään kehittämään työympäristöjä, tehostamaan organisaation toimintaa ja edistämään ihmisten työssä viihtymistä. Yrityspuistojen käyttäjäyritykset ovat usein pieniä startup-yrityksiä.

Tyypillinen business park koostuu useasta toimitilarakennuksesta, joilla on yhteinen laaja palveluvalikoima sekä sisäkaupunkimainen miljöö, jossa rakennuksesta toiseen liikkumista on helpotettu yhdyskäytävillä. Yrityspuistoksi ei siis yleensä kutsuta mitä tahansa yritys- tai teollisuuskeskittymää. Kiinteistöt ovat tyypillisesti kiinteistösijoittajien omistuksessa ja käyttäjäyritykset ovat tiloissa vuokralla.

Tekniikkaan liittyvää yrityspuistoa voidaan kutsua teknologiakeskukseksi tai -kyläksi, tieteeseen liittyvää tiedepuistoksi.

Yrityspuistoja Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Taru Kolehmainen: Puuttomia puistoja 18.10.2005. Kotimaisten kielten tutkimuskeskus. Viitattu 19.4.2010.
Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.