Yrityspuisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stella Business Park -yrityspuisto Espoon Leppävaarassa.

Yrityspuisto[1] (engl. business park) on paikka, johon on keskitetty usean yrityksen toimistotilat ja yritysten tarvitsemat palvelut. Tällä toimitilakonseptilla pyritään kehittämään työympäristöjä, tehostamaan organisaation toimintaa ja edistämään ihmisten työssä viihtymistä. Yrityspuistojen käyttäjäyritykset ovat usein pieniä startup-yrityksiä.

Tyypillinen business park koostuu useasta toimitilarakennuksesta, joilla on yhteinen laaja palveluvalikoima sekä sisäkaupunkimainen miljöö, jossa rakennuksesta toiseen liikkumista on helpotettu yhdyskäytävillä. Yrityspuistoksi ei siis yleensä kutsuta mitä tahansa yritys- tai teollisuuskeskittymää. Kiinteistöt ovat tyypillisesti kiinteistösijoittajien omistuksessa ja käyttäjäyritykset ovat tiloissa vuokralla.

Tekniikkaan liittyvää yrityspuistoa voidaan kutsua teknologiakeskukseksi tai -kyläksi, tieteeseen liittyvää tiedepuistoksi.

Yrityspuistoja Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Taru Kolehmainen: Puuttomia puistoja 18.10.2005. Kotimaisten kielten tutkimuskeskus. Arkistoitu 18.7.2011. Viitattu 19.4.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.