Xena (hahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Xena
Luoja(t) Robert Tapert, Sam Raimi
Näyttelijä(t) Lucy Lawless
Henkilötiedot
Koko nimi Xena
Sukupuoli Nainen
Suhteet

Xena on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa seikkailu/fantasiasarjassa Xena: soturiprinsessa. Osaa näyttelee Lucy Lawless.

Xena on uskomaton naissoturi, joka taistelu- ja miekkailutaidoillaan voittaa kaikki vihollisensa. Xena on uskomattoman tarkkanäköinen ja -kuuloinen. Hän osaa myös käyttää painepisteitä vihollisia kuulusteltaessa, ja saa lentävän nuolen vaikka hampaillaan kiinni. Xena osaa myös hypätä uskomattoman korkealle ja tehdä kaikenlaisia voltteja. Edes puunoksalta toiselle hyppiminen taistelun keskellä ei ole Xenalle ongelma. Xenalla on kaksi vakituista asetta: Miekka ja Chakrami. Hänellä on myös ruoska, jota hän käyttää silloin tällöin. Chakrami on Xenan lentävä heittoase, jolla tämä katkoo vihollisten aseet.

Xena esiintyi ensimmäisen kerran televisiosarjassa Hercules, mutta sai pian oman sarjansa hahmon suuren suosion takia. Alun perin Xenan rooliin suunniteltiin brittiläistä näyttelijää Vanessa Angelia, mutta hän sairastui ja rooli meni uusiseelantilaiselle Lucy Lawlessille.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.