Wolfsbane

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee heavy metal -yhtyettä. Marvelin sarjakuvahahmo Susi tunnettiin myös englanniksi nimellä Wolfsbane.
Wolfsbane
Tiedot
Toiminnassa 19841994
Tyylilaji Heavy metal, NWOBHM
Kotipaikka Yhdistynyt kuningaskunta
Laulukieli englanti
Jäsenet

Blaze Bayleylaulu
Jason Edwardskitara
Jeff Hateleybasso
Steve "Danger" Ellettrummut

Levy-yhtiö

Def American
Bronze

Wolfsbane on brittiläinen heavy metal -yhtye, jonka perusti kitaristi Jason Edwards vuonna 1984. Vokalisti Blaze Bayley liittyi yhtyeeseen samana vuonna.

Wolfsbane perustettiin vuonna 1984. Kokoonpanossa soittivat Blaze Bayley, Jason Edwards, Jeff Hateley ja Steve "Danger" Ellet. Steve sai lempinimensä, koska hän piti vaarallisista tilanteista ja elokuvista ja oli joutunut kerran tilanteeseen pienenä, kun isä uhkasi lyödä häntä. Wolfsbane julkaisi demot Wolfsbane ja Dancin' Dirty. Nimikkodemo julkaistiin vuonna 1985 ja Dancin' Dirty 1987. Vuonna 1988 yhtye solmi levytyssopimuksen Def Americanin kanssa. Yhteistyö päättyi kuitenkin vuonna 1991, jonka jälkeen yhtye siirtyi Bronzelle. Yhtyeen esikoisalbumi, Live Fast, Die Fast julkaistiin vuonna 1989. Kakkosalbumi, All Hell's Breaking Loose Down at Little Kahty's Place julkaistiin vuonna 1990, jonka jälkeen yhtye julkaisi Down Fall the Good Guys albumin. Sen jälkeen yhtye on julkaissut kokoelmia ja yhden studiolevyn, Wolfsbane (albumi)n vuonna 1994. Yhtye on esiintynyt lopetuksensa jälkeen kerran, 9. syyskuuta 2007 kotikaupungissaan Tamworthissa.

Wolfsbane perustettiin virallisesti uudelleen vuonna 2010 vanhalla kokoonpanolla (Blaze Bayley, Jason Edwards, Jeff Hateley ja Steve "Danger" Ellet. Samana vuonna he julkaisivat kokoelma-albuminsa The Best of Wolfsbane. Yhtye on vuodesta 2010 alkaen tehnyt kiertueita ja vuonna 2011 Maaliskuussa ilmoittivat aloittavansa EP:n tekemisen. EP sisältää ensimmäisen uuden kappaleen Wolfsbanelta sitten vuoden 1994.

Yhtye julkaisi uuden Wolfsbane-albumin Wolfsbane Save the Worldin 20. lokakuuta 2011. Se on ostettavissa Wolfsbanen kotisivuilta ja tammikuusta 2012 lähtien iTunesista ja useimmista musiikkikaupoista.

Laulaja Blaze Bayley

Studioalbumit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • All Hell's Breaking Loose Down at Little Kathy Wilson's Place (1990)
  • Everything Else (1994)
  • Did It For the Money (2011)
  • Rock! (2015)
Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.