Wilson McCoy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wilson McCoy (6. huhtikuuta 1902 - 20. heinäkuuta 1961) oli yhdysvaltalainen sarjakuvataiteilija, joka piirsi Mustanaamiota Ray Mooren jälkeen tämän vetäydyttyä eläkkeelle lopullisesti 1949 sotavamman takia.

Vaikka Wilson McCoyn tyyli näyttää nopeasti katsottuna yksinkertaiselta, suorastaan naivistiselta, hän kiinnitti hyvin suurta huomiota yksityiskohtiin ja käytti piirrostensa pohjana aina valokuva-arkistoa. Henkilöiden mallina hän käytti perhettään, joka sai luvan poseerata Mustanaamion eri tapahtumia. McCoy oli opiskellut St. Louisissa School of Fine Artsissa. Hän toimi mainospiirtäjänä ja se näkyy myös hänen tyylissään piirtää Mustaamiota, joka iskevyydessään ja selkeydessään on kuin poptaidetta.

Aivan kuten Mustanaamion luoja, Lee Falk, myös Wilson McCoy oli seikkailuhengen elähdyttämä maailmanmatkaaja. Hän kävi Afrikassa ja kohtasi siellä iturit, jotka olivat myrkkynuolia käyttäviä pygmejä, ja jättiläismäisen pitkät watussit. Mustanaamiossa on samanlaisia heimoja.

McCoy kuoli 1961 ja Sy Barry alkoi hänen jälkeensä piirtää Mustanaamiota. Välivaiheena McCoyn avustaja Bill Lignante piirsi loppuun seikkailun The Limper (suom. Ihmissyöjätiikeri, Sarjakirja 100) ja kokonaan sitä seuranneen tarinan Queen Samaris (suom. Samaris, Mustanaamio 23/1977). Lignante ei saanut signeerata töitään.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]