Wikipedia:Merkityt versiot/ToDo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tähän on kerätty seulontaan liittyviä ideoita ja asioita joita on ehdotettu tai ajateltu tehtäväksi.

Uusi idea Keskustelu- tai ohjesivu Asiain tila Lisätiedot
SeulojaBot seulomaan odottavia muutoksia? Keskustelua botin toiminnasta botin keskustelusivulla ja käytäntökahvihuoneen osiossa SeulojaBot sekä muodollinen bottihakemus sivulla Botit/SeulojaBot. Botti on jo toiminnassa (ilman b-oikeuksia).
Vakautusoikeus sisällöntarkastajille? Käytäntökahvihuoneessa: Vakautusasetukset. Ehdotus hyväksytty ja otettu käyttöön. Toteutettu 7.11.2016 (T149987).
Seulojille oikeus nähdä piilotetut väkä-suodattimet ja niiden täydet logimerkinnät? Käytäntökahvihuoneessa: Väärinkäyttösuodattimen asetukset. Ei liene hyväksytty, keskustelussa ei tulosta.
Otetan käyttöön väärinkäyttösuodattimen toimintona myös "esto" Käytäntökahvihuoneessa: Väärinkäyttösuodattimen asetukset. Ei liene hyväksytty, keskustelussa ei tulosta.
Automaattiseulotun ja seulojan oikeuksien päällekytkentä automaattisesti? Ehdotuksen oma sivu ja sitä edeltävä keskustelu Merkittyjen versioiden keskustelusivulla otsikolla Seulonnasta yleisesti. Ehdotus on esitetty, yleistä keskustelua ei ole. Ei ole vielä viety kahvihuoneeseen
Korjattavaa: Seulonta varoittaa odottavista muokkauksista vaikka käyttäjä on ainoa muokkaaja. phab:T135793 Lähinnä visuaalisen muokkaimen ongelma ja häiritsee eniten uusia käyttäjiä, koska IP-muokkaajat näkevät joka tapauksessa pyynnön rekisteröitymisestä vaikkei näitiä ilmoituksia olisikaan. De- ja huwikin ratkaisu on ilmeisesti olla tarjoamatta visuaalista muokkainta vakiona sisäänkirjautumattomille / uusille käyttäjille (?)
ORES käyttöön. (selostus vaadituista asioista)
Botti vakauttamaan todennäköisesti sotkettuja sivuja oman logiikkansa / väärinkäyttösuodattimien osumien / ORES-pisteytyksen yms perusteella. (ks myös enwikin RfC) Käytäntökahvihuoneessa: Vakautusasetukset.
Sotkemista -painike (pienoisohjelma) Tekniikan kahvihuoneessa: Sotkemista-painike Lisää muokkausyhteenvetoon hylkäyksen yhteydessä maininna, että kumous hylättiin sotkemisena.
Asetetaan maksimimäärä odottavia muutoksia (phab:T72457) Mikäli odottavia muutokia alkaa kasaantua, niin niitä aletaan hyväksyä sen perusteella miten automatiikka on ne arvioinut (ORES esim), paljonko sivulla on olut lukijoita, kuinka kauan muutos on ollut jonossa jne. Tällöin botti lisää hyväksyntään merkkauksen jossa kerrotaan hyväksynnän tehdyn jonon purkamiseksi jolloin asia näkyy muokkaushistoriassa. Jos ihminen käy arvioimassa tehdyn muutoksen myöhemmin, niin botti ottaa pois merkkauksen.
Odottavien muutosten asettaminen lukijoille näkyväksi. Osittain edelliseen liittyen, mutta voidaan soveltaa myös itsenäisesti.. Jotta saataisiin lukijoiden vertaisarvioinnista hyötyä, niin artikkeleissa pitäisi näkyä, että niissä on odottavia muutoksia. Tämä voisi tapahtua esimerkiksi siten, että muutetaan teksti "odottavia muutoksia" tekstiksi "uusia muutoksia" ja näytetään nyt piilossa oleva boksi lukijoille. Tämän tyyppinen arviointi voisi olla käytössä esimerkiksi vain osalle artikkeleista (esim. viihde kuten Salatut elämät)
Mobiilikäyttöliittymän odottavien muutosten arviointisivu on rikki Jos käyttäjä menee mobiilikäyttöliittymässä katsomaan odottavaa muutosta, niin niin perinteisessä näkymässä näkyy sekä Wikipedia:Patroller -linkit, että seulontakäyttöliittymä. Joissain tapauksissa näytettävä sivu on ollut uudentyyppinen mobiilidiffi jossa näkyy ainoastaan patrol-käyttöliittymä. Säätiön käyttöliittymätyypit todennäköisesti testaavat tuota jälkimmäistä ja sitä varten sivu näkyy osalla latauskerroista. Tämä on kuitenkin varmistamatta. Tuo uuden tyyppinen mobiilidiffisivu on joka tapauksessa ylivoimainen vanhaan nähden ja pitäisi pyytää, että pistävät sen pelkästään käyttöön vaikkei siinä seulontalinkkejä olekaan.