Westley Allan Dodd

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Westley Allan Dodd (3. heinäkuuta 19615. tammikuuta 1993) oli yhdysvaltalainen seksuaalirikollinen ja kolminkertainen murhaaja. Hänen teloituksensa Washingtonissa 1993 oli ensimmäinen hirttämällä toimeenpantu tuomio Yhdysvalloissa sitten vuoden 1965.[1]

Dodd aloitti lasten seksuaalisen hyväksikäytön jo varhaisessa teini-iässä. Hänen tiedetään olleen seksuaalisessa kanssakäymisessä serkkujensa kanssa.[2] Hänellä oli kaikkiaan kymmeniä uhreja, joista useimmat olivat hyvin nuoria, selvästi alle murrosikäisiä.

Dodd tuomittiin kuolemaan Cole Neerin (11) ja hänen veljensä Williamin (10) seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kuoliaaksi puukotuksesta Washingtonin osavaltiossa sekä erillisestä Lee Iselin (4) raiskauksesta ja murhasta.

Doddin käyttäytyminen oikeuden edessä oli melko ristiriitaista. Hän ilmaisi selvää katumusta teoistaan, mutta uhkaili myös tappaa lisää ihmisiä, jos ei tulisi teloitetuksi.[2] Hän valitsi teloitustavaksi hirttämisen itse omien sanojensa mukaan sen vuoksi, että myös Lee Iseli oli saanut surmansa sillä tavoin.[2] Doddin pyynnöstä teloituksen televisioinnista kieltäydyttiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Egan, Timothy: Execution of a Child-Killer; First Hanging Since 1965 Likely to Be Last in U.S. Nyew York Times. 10.1.1993. (englanniksi)
  2. a b c Montaldo, Charles: Westley Allen Dodd - Child Serial Killer and Child Molester About.com. Viitattu 29.11.2009. (englanniksi)
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.