We Are Young

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”We Are Young”
Fun (mukana Janelle Monáe)
Singlen ”We Are Young” kansikuva
Singlen tiedot
Kuuntele ääninäyte:   Katso ääninäytteen tiedot
 Albumilta Some Nights
 B-puoli ”One Foot”
 Julkaistu 20. syyskuuta 2011
 Formaatti digitaalinen lataus, vinyyli
 Tekijä(t) Nate Ruess, Andrew Dost, Jack Antonoff ja Jeffrey Bhasker
 Tuottaja(t) Jeff Bhasker
 Tyylilaji indie pop, vaihtoehtorock
 Kesto 4:10 (albumilla)
3.51 (radiossa)
 Levy-yhtiö Fueled by Ramen
Funin muut singlet
”C’mon”
2010
”We Are Young”
2011
Some Nights
2012
Janelle Monáen muut singlet
Cold War
2010
”We Are Young”
2011

We Are Young” on yhdysvaltalaisen yhtyeen Funin kappale heidän toiselta studioalbumiltaan Some Nights. Vierailevana artistina kappaleessa esiintyy yhdysvaltalainen laulaja Janelle Monáe. Kappale julkaistiin 20. syyskuuta 2011 albumin ensimmäisenä singlenä. Musiikillisesti ”We Are Young” on voimaballadi, jossa on elementtejä indie popista, vaihtoehtorockista ja voimapopista. Kappale on saavuttanut kaupallista menestystä ja sitä on luonnehdittu yhdeksi vuoden 2012 suurimmista hiteistä.

Kappale sai aluksi huomiota vain verkossa, mutta joulukuussa 2011 sitä coveroitiin televisiosarjassa Glee. Näyttelijöiden versio kappaleesta nousi iTunesin ykköseksi ja sijalle 12 Yhdysvaltain Billboard Hot 100 -singlelistalla.[1] Tämän jälkeen kappaletta käytettiin Chevrolet Sonic -automallin mainoksessa, joka esitettiin Super Bowl XLVI -loppuottelun aikana. Perinteisesti loppuottelu on vuoden katsotuimpia televisiolähetyksiä, ja tälläkin kertaa lähetystä seurasi yli 111 miljoonaa katsojaa.[2] Pian kappale välittyi valtayleisön tietoisuuteen ja siitä tulikin niin sanottu crossover-hitti. Kappale nousi Billboard Hot 100 -singlelistan kärkeen ja pysyi siellä kuusi yhtäjaksoista viikkoa. ”We Are Young” on myynyt viisinkertaista platinaa Yhdysvalloissa ja se on sekä Funin että Monáen ensimmäinen listahitti.

Kappale valittiin vuoden 2013 Grammy-gaalassa vuoden kappaleeksi.[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Radio Hits One: fun.'s "We Are Young" Brings Indie Pop To The Super Bowl And The Hot 100 villagevoice.com. Viitattu 26.6.2012. (englanniksi)
  2. Bauder, David: Super Bowl Ratings Record: Giants-Patriots Game Is Highest-Rated TV Show In US History www.huffingtonpost.com. 6.2.2012. The Huff Post. Viitattu 26.6.2012. (englanniksi)
  3. Grammy success for Fun, Gotye and Mumford & Sons BBC. Viitattu 11.2.2013.