Jeff Bhasker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jeff Bhasker on yhdysvaltalainen lauluntekijä, tuottaja ja muusikko. Hän työskennellyt muun muassa Funin, Kanye Westin ja Bruno Marsin kanssa.[1] Vuoteen 2021 mennessä Bhasker on voittanut viisi Grammy-palkintoa. Hänet on palkittu vuoden 2015 tuottajana sekä kappaleista ”Run This Town”, ”All of the Lights”, ”We Are Young” ja ”Uptown Funk”.[2]

Bhaskerin lääkäri-isä on taustaltaan amerikanintialainen. Bhasker kasvoi Socorrossa, New Mexicossa, mutta muutti pois aloittaessaan musiikkiopinnot Berklee School of Musicissa. Hän on kertonut olleensa kiinnostunut tuolloin jazzista ja halusi alun perin ryhytä jazzmuusikoksi ja -säveltäjäksi, mutta päätyi lopulta opiskelemaan lauluntekoa ja musiikin tuotantoa. Myöhemmin hän muutti New Yorkiin kolmeksi vuodeksi ja lopulta Los Angelesiin.[3]

Studioalbumit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[4][1]

  1. a b Bhasker, Jeff ja Horowitz, Steven J.: Grammy-Winning Producer Jeff Bhasker on Crafting ‘Uptown Funk’ and His Prolific Career Vulture. 10.2.2016. Vox Media. Viitattu 8.10.2021. (englanniksi)
  2. Grammy Award Results for Jeff Bhasker Grammy Awards. The Recording Academy. Viitattu 8.10.2021. (englanniksi)
  3. Misra-Bhambri, Nikhil: Behind Pop Music: You Should Know Jeff Bhasker’s Name India Currents. 8.6.2021. Viitattu 8.10.2021. (englanniksi)
  4. Widran, Jonathan: Acclaimed Writer/Producer Jeff Bhasker Talks About His Hit Success with Fun. and Kanye West Songwriter Universe. Viitattu 8.10.2021. (englanniksi)
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.