Vissarion

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vissarion, oikealta nimeltään Sergei Torop (s. 14. tammikuuta 1961 Krasnodar, Neuvostoliitto) on venäläinen mystikko, Siperiassa Minusinskin painanteessa Abakanin itäpuolella Krasnojarskin aluepiiriin Kuraginskin piirissä majaansa pitävän Viimeisen testamentin kirkon (Церковь Последнего Завета) perustaja ja johtohahmo. Hän väittää olevansa uudelleensyntynyt Jeesus. Uudelleensyntymän hän ilmoittaa havainneensa vuonna 1990. Aikaisemmin hän toimi liikennepoliisina.

Taitavana maalarina Torop maalasi 1990 ikonin paikalliselle kirkolle, jonka jälkeen hän sai useita kuukausia kestäneen uskonnollisen näyn, jonka jälkeen hän havaitsi olevansa Jumalan poika. Vissarion piti ensimmäisen saarnansa 18. elokuuta 1991.

Hän asui aluksi vuoren huipulla Krasnojarskin eteläpuolella, noin 40 kilometrin päässä Petropavlovkan kylästä. Lähin suurempi kaupunki on Abakan. Sittemmin Vissarion on muuttanut vuoren päältä alas laaksoon, jonne hänelle on rakennettu uusi talo.

Vissarionin vuonna 1994 perustamassa 2,5 neliökilometrin kokoisessa Tiberkulin yhteisössä Siperian taigassa elää noin viisi tuhatta ihmistä tiukkoja sääntöjä noudattaen. Yhteisössä muun muassa liha- ja maitotuotteiden sekä alkoholin ja tupakan käyttö on kielletty. Nykyisemmin vegaaniravinnosta on kuitenkin tingitty maitotuotteiden ja kananmunien osalta.

Yhteisöön on tullut myös sisävessat, satelliittikanavat ja erilaiset kodinkoneet.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.