Virginia Cherrill

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Virginia Cherrill
Henkilötiedot
Syntynyt12. huhtikuuta 1908
Carthage, Illinois, Yhdysvallat
Kuollut14. marraskuuta 1996 (88 vuotta)
Santa Barbara, Kalifornia, Yhdysvallat
Näyttelijä
Aktiivisena 19311936
Merkittävät roolit Kaupungin valot
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Virginia Cherrill (12. huhtikuuta 1908 Carthage, Illinois, Yhdysvallat14. marraskuuta 1996 Santa Barbara, Kalifornia, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen elokuvanäyttelijä, joka tunnetaan roolistaan sokeana tyttönä Charles Chaplinin elokuvassa Kaupungin valot (1931).

Cherrill syntyi vanhempiensa, James E. Cherrillin ja tämän vaimon Blanchen, karjatilalla Carthagessa, Illinoisin osavaltiossa. Vanhemmat olivat menneet aikoinaan naimisiin suunnittelemattoman raskauden takia, ja avioliitto päättyi eroon Cherrillin lapsuuden aikana.

Cherrill solmi ensimmäisen avioliittonsa 1920-luvun puolivälissä varakkaan chicagolaisen asianajajan kanssa. Erottuaan miehestään hän muutti vuonna 1927 Los Angelesiin, missä hän tutustui elokuvapiireihin. Cherrillillä ei ollut kokemusta näyttelemisestä, mutta hän päätyi kuitenkin elokuviin Chaplinin valittua hänet naispääosaan elokuvaansa Kaupungin valot. Cherrillin ja Chaplinin välit eivät olleet liki kaksi vuotta kestäneiden kuvausten aikana hyvät ja jonkin ajan kuluttua Chaplin irtisanoikin Cherrillin aikomuksenaan korvata tämä Kultakuumeen (1925) tähdellä Georgia Halella. Lopulta hän kuitenkin päätti, että jo kuvattujen kohtausten kuvaaminen uudelleen tulisi liian kalliiksi ja palkkasi Cherrillin uudelleen. Kaupungin valot sai ensi-iltansa vuonna 1931 ja sitä pidetään yhtenä Chaplinin keskeisimmistä teoksista.

Kaupungin valot teki Cherrillistä kuuluisan, ja hän jatkoi näyttelemistä muun muassa Fox Film Companyn ja Metro-Goldwyn-Mayerin romanttisissa komedioissa, jotka saivat kuitenkin vaatimattoman suosion. Hän oli myös naimisissa elokuvatähti Cary Grantin kanssa vuosina 1934–1935. Cherrill päätti elokuvauransa vuonna 1936 jännityselokuvaan Troubled Waters. Vaikka hän ei koskaan ollut varsinainen elokuvatähti, hän on saanut urastaan tähden Hollywood Walk of Famelle.

Elokuva-uransa jälkeen Cherrill avioitui vuonna 1937 englantilaisen aatelisen, George Child-Villiersin, Jerseyn jaarlin, kanssa ja muutti Britanniaan. Hänet tunnettiin avioliittonsa aikana Jerseyn kreivittärenä. Erottuaan vuonna 1946 Cherrill muutti takaisin Yhdysvaltoihin. Hän asui loppuelämänsä Santa Barbarassa, Kaliforniassa neljännen ja viimeisen aviomiehensä Florian Martinin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Seymour, Miranda: Chaplin's Girl: The Life and Loves of Virginia Cherrill (Pocket Books, 2009)