Vintage-valtakunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vintage-valtakunta
Kestoaika 30 min
Tuotantokausia 4
Jaksoja 40
Tuotanto
Ohjaaja(t) Matleena Saarensalmi
Käsikirjoittaja(t) Matleena Saarensalmi
Tuotantoyhtiö(t) Yellow Film & TV

Vintage-valtakunta on Yle TV1 -kanavalla keväästä 2018 alkaen esitetty dokumentaarinen viihdesarja. Sen päähenkilöitä ovat helsinkiläiset vintage-esineiden kauppiaat Mike Kairenius ja Tomppa Kekäläinen sekä graafikko ja burleskiartisti Ulrika Bachér. Ohjelma pyörii heidän vintage-liikkeensä ja tavaranhankintamatkojensa ympärillä. Liike sijaitsi alkuun Helsingin Jätkäsaaressa ja toisesta tuotantokaudesta alkaen entisellä Union-huoltamolla Tuusulassa. Jokaisessa jaksossa tavataan muitakin outojen esineiden ja 1900-luvun amerikkalaistyylisen tavarakulttuurin harrastajia ja asiantuntijoita.[1][2]

Kairenius ja Kekäläinen kertovat neuvotelleensa kolmen tv-tuotantoyhtiön kanssa ennen kuin suostuivat Yellow Film & TV -yhtiön kehittämään ohjelmakonseptiin[3]. Sarjaa on tehty neljä tuotantokautta, joissa kussakin on kymmenen puolen tunnin jaksoa. Sarjan neljäs tuotantokausi ensiesitettiin keväällä 2021.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Haastaako kotimainen uutuussarja Suomen huutokauppakeisarin? Nyt tulevat amerikanraudat, jukeboksit ja fiftarityyli! www.iltalehti.fi. Viitattu 27.7.2023.
  2. Tuomas-Kettunen, Jouko: Helsingistä häädetyt vintage-äijät muuttavat vanhalle Unionin huoltoasemalle Tuusulaan – televisiojulkkikset etsivät ja myyvät pop-antiikkia ja outoa tavaraa Helsingin Uutiset. 29.4.2018. Viitattu 27.7.2023.
  3. Nieminen, Juhamatti: Jestas, mitä aarteita! Tompan ja Miken antiikkiliike on täynnä upeita keräilyesineitä. Seiska, 25.3.2018. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 27.7.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]