Ville Kopra

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ville Antero Kopra (s. 1977) on suomalaisen mekaanisen puunjalostusyhtiö Versowood Groupin ja Versowood Oy:n toimitusjohtaja sekä omistaja.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sukutausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ville Kopran isä teollisuusneuvos Keijo Kopra on kotoisin Valkjärveltä, Karjalasta, josta hänen perheensä lähti evakkoon vuonna 1945. Jo Keijo Kopran isä Teodor Kopra oli elättänyt perheensä sahaamalla kenttäsirkkelillään puuta sodanjälkeisen rakentamisen tarpeisiin ja kasvattanut liiketoimintaa vähitellen. Keijo Kopra jatkoi sahaamista veljensä Tenhon kanssa ja hankki lopulta omistukseensa Vierumäen Teollisuus -yhtiön vuonna 1990, josta yritysostoin on kasvanut Suomen suurin yksityinen puuta jalostava konserni Versowood.

Ville Kopralla on yksi veli Pekka Kopra (s. 1973), joka omistaa Westas-nimisen sahayhtiön.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kopra on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin Kauppakorkeakoulusta pääaineenaan laskentatoimi. Jo opiskeluaikanaan hän työskenteli perheyrityksessä erilaisissa tehtävissä. Sukupolvenvaihdoksen myötä, vuonna 2006, Kopra siirtyi Versowood Groupin toimitusjohtajaksi.

Vuosina 1997–2006 Ville Kopra toimi Vierumäen Teollisuus -konsernin (myöhemmin Versowood) hallituksen puheenjohtajana. Hän on myös Metsäteollisuus ry:n hallituksen jäsen, Sahateollisuus ry.n hallituksen ja työvaliokunnan jäsen sekä Puutuoteteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Siltala, Sakari & Keskisarja, Teemu: Kun niin perkeleesti sahaa. Helsinki: Siltala, 2021. ISBN 9789522348975.