Vesa Laaksonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vesa Erkki Laaksonen (17. syyskuuta 1947 Helsinki18. tammikuuta 2013 Kirkkonummi)[1][2][3] oli suomalainen toimittaja. Laaksonen oli koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri.

Hän aloitti toimittajan uransa vuonna 1967 Yleisradion Nuorten Radiossa. Vuoden 1971 alusta alkaen hän toimitti viiden vuoden ajan ohjelmia näkövammaisille. Vuonna 1975 hän oli mukana käynnistämässä Yleisradion ensimmäisen paikallisradion (nykyisin maakuntaradion) Ylen aikaisen toimintaa. Laaksonen työskenteli Ylen aikuisopetustoimituksessa, tv-uutistoimituksessa ja Kotimaan katsauksessa sekä teki useita tv-dokumentteja eri aiheista.

Laaksonen oli työryhmässä, jonka tehtävänä oli pohtia kansalaisjournalismin toteuttamista Yleisradiossa. Tämän työryhmän työn perusteella käynnistyi Kansalaisradio ja Laaksonen toimi useita vuosia sen tuottajana. Vuodesta 1995 lähtien hän toimi Ylen Turun Radiossa maakuntaradion päällikkönä. Hän oli jäsenenä työryhmässä, joka toteutti alueellisen tv-uutiskokeilun aloittamisen.

Hän toimi radio- ja tv-työn opettajana Laajasalon opistossa. Tämän lisäksi hän on veti Yleisradiossa kymmeniä ohjelmantekoon valmistavia kursseja. Laaksonen oli toimittajana erikoistunut lääketieteeseen ja toimi Lääketieteen toimittajien yhdistyksen hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Hän oli myös Suomen Tiedetoimittajien Liiton jäsen. Turussa hän toimi Varsinais-Suomen alueellista kehittämistä pohtivan toimikunnan jäsenenä.

Laaksonen oli kahdeksan vuotta Kirkon Tiedotuskeskuksen toimikunnan jäsen. Laaksonen oli monta vuotta Kirkon tiedonvälityspalkintotoimikunnan jäsen ja puheenjohtaja. Laaksonen toimi myös Raision seurakunnan tiedotustoimikunnan jäsenenä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Laaksonen Vesa Erkki, hautakuva albumissa: Kirkkonummi, Haapajärven hautausmaa K-Ri (vaatii kirjautumisen) suomenkirkkojajahautausmaita.fi. Viitattu 23.1.2024.
  2. Salo, Markku: Maakuntaradion päällikkö Vesa Laaksonen on kuollut 22.1.2013. Yle Turku. Viitattu 22.1.2013.
  3. Vesa Erkki Laaksonen (vaatii kirjautumisen) FamilySearch. Viitattu 23.1.2024.