Vedeera vaarallisilla vesillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vedeera vaarallisilla vesillä
Kirjailija Jarkko Tontti
Kuvittaja Kirsi Haapamäki
Kansitaiteilija Jonna Nisu
Kieli suomi
Genre fantasia
Kustantaja Aviador
Julkaistu 2018
Ulkoasu sidottu
ISBN 978-952-7063-59-0
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Vedeera vaarallisilla vesillä on Jarkko Tontin vuonna 2018 ilmestynyt fantasiaromaani. Se on itsenäinen jatko-osa vuonna 2012 ilmestyneelle romaanille Vedeeran taru.[1] Kolmas osa, Vedeera ja polttavan auringon maa, ilmestyi vuonna 2022.[2][3]

Helmisimpukkasaaren sodan jälkeen ihmisten ja haltioiden välillä vallitsee hauras rauha. Mutta merellä vaanivat piraatit, jotka uhkaavat sekä ihmisiä että haltioita. Haltiat syyttävät ihmisiä merirosvojen suojelusta. Läheinen Saherinin suuriruhtinaskunta on äskettäin liitetty osaksi ihmisten valtakuntaa; pitävätkö piraatit siellä tukikohtiaan? Haltianeito Vedeera lähetetään tutkimaan asiaa ihmisnuori Korilin ja quirenilaisen ylimystönuorukainen Selderonin kanssa. Mukana seuraa myös vettä pelkäävä Vedeeran kissa Jatox. Romaani piirtää allegoriaa nykytodellisuudesta. Voiko kulttuurierojen takaa löytyä jotain yhteistä? Voiko vuosisataisen vihanpidon murtaa? Mistä kaikki alkoi? Kuka saa kertoa historian ja tarinat, joiden varassa nykyisyys lepää?

”Varsin painavasta sisällöstä huolimatta Vedeera vaarallisilla vesillä ei ole osoittelevan opettavainen, vaan hauska ja jännittävä kirja. Tarina päättyy onnellisesti, mutta paljon sellaista vielä jää, mistä voi ehkä lukea seuraavassa kirjassa.” – Onnimanni 4/2018.

”Jos on kiinnostunut tavanomaisesta poikkeavista saduista, joiden ajatusmaailmaa ja tavoitteita joutuu miettimään, Vedeera vaarallisilla vesillä on sopiva lukuvalinta.” – Lukufiilis 20.1.2019.

”Tontti on onnistunut luomaan tarinaan oivallista jännitettä kieroilun, salailun, petturuuden ja yllättävistä suunnista ilmaantuvan solidaarisuuden kautta.” – Eniten minua kiinnostaa tie 18.11.2018.

”Vedeera vaarallisilla vesillä on juonivetoinen fantasiatarina, jonka kerronnassa on paikoin myös hienoja ja maalailevia kohtia. Pidin paljon Tontin luomasta fantasiamaailmasta kokonaisuutena. Haltijatyttö Vedeera elävine ja ilmaisuvoimaisine häntineen oli todella sympaattinen nuori nainen ja ennen kaikkea sitä olivat hurmaavat vesikkäät.” – Kirja vieköön! 3.12.2018.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]