Vaimoni on noita (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vaimoni on noita
Bewitched
Ohjaaja Nora Ephron
Käsikirjoittaja Nora ja Delia Ephron
Tuottaja
  • Lucy Fisher
  • Douglas Wick
Säveltäjä George Fenton
Kuvaaja John Lindley
Leikkaaja Tia Nolan
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Columbia Pictures
Netflix
Xfinity Streampix
Ensi-ilta 2005
Kesto 104 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Vaimoni on noita on Yhdysvalloissa vuonna 2005 valmistunut elokuva, joka perustuu samannimiseen tv-sarjaan. Elokuvan pääosia näyttelevät Nicole Kidman, Michael Caine ja Will Ferrell.

Elokuva sai viisi Golden Raspberry -ehdokkuutta huonoudestaan sekä Teen Choice Award- ja Young Artist Award -ehdokkuudet.lähde?

Isabel Bigelow, noita, (Nicole Kidman) saapuu Kaliforniaan suunnitelmissa normaali elämä ilman loitsuja. Samaan aikaan, Hollywoodissa, itsekeskeinen näyttelijä Jack Wyatt (Will Ferrell) yrittää saada mainetta elokuva-alalla esittämällä Darrinia uudestaan kuvatussa televisiosarjassa Vaimoni on noita. Kun Jack sattumalta tapaa Isabelin, hän päättää välittömästi kutsua hänet Samanthan rooliin. Hänen toinen motiivinsa on saada rooliin epätunnettu näyttelijä, jotta mies voi itse jättää suorituksellaan näyttelijättären varjoonsa ja saada suosion itse. Kun Isabel saa miehen oikean motiivin selville, hän suuttuu, ja hänen tätinsä kiroaa miehen. Kirous ei onnistukaan vaan se pitää purkaa. Mutta Isabel on rakastunut Jackiin ja päättää kertoa tälle totuuden itsestään.

Turun Sanomien Päivi Valotien mukaan Vaimoni on noita on tyylilajissaan aivan onneton, koska se ei täytä yhtäkään romanttisen komedian kolmesta perusvaatimuksesta: karismaattinen naishahmo, uskottava mieshahmo ja heidän välisensä kemia. Lisäksi 1960-luvulta peräisin oleva idea taikavaimosta on hänestä vanhentunut ja nykyajassa naiivi. ”Moinen hömppä ei mene kakistelematta alas kuin ehkäpä korkeintaan söpöistä noitajutuista innostuneelle teiniyleisölle.” [1]

  1. Valotie, Päivi: Ponnettomia poppakonsteja Turun Sanomat. 14.10.2005. Arkistoitu 19.4.2019. Viitattu 18.4.2019.