VBS2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
VBS2
Vbs2.jpg
Kehittäjä Bohemia Interactive Simulations
Julkaisija Bohemia Interactive Simulations
Pelisarja VBS
Pelimoottori Real Virtuality 3
Julkaistu 17. huhtikuuta 2007
Lajityyppi taktinen ammuntapeli, sotasimulaattori
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Microsoft Windows
Vaatimukset
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

VBS2 (Virtual Battlespace 2) on jatko-osa Bohemia Interactive Simulationsin kehittämälle VBS1-sotasimulaattorille. Simulaattori on tehty tiiviissä yhteistyössä Yhdysvaltain merijalkaväen, Australian puolustusvoimien ja muiden VBS1:tä käyttävien sotilasasiakkaiden kanssa.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VBS2 mahdollistaa realistisien taistelutilanteiden harjoittelemisen sekä maalla, ilmassa että vedessä. Kouluttaja voi luoda simulaattorissa koulutuksen puitteissa lähes minkälaisen tahansa skenaarion. VBS 2 mahdollistaa koulutettavien sotilaiden reaaliaikaisen seuraamisen ja kouluttaja pystyy antamaan komentoja ja muokkaamaan taistelutilanteita kesken operaation tuoden esimerkiksi vihollisen vahvistuksia taistelukentälle. VBS2 on suunniteltu käytettäväksi ammattilaiskäyttöön ja sitä pyrittiin kehittämään käyttäjien toiveiden mukaan.

VBS:n valttikortti muihin sotasimulaattoreihin verrattuna on After Action Review eli AAR. Sen avulla kouluttaja voi toistaa juuri harjoitellun tilanteen, näyttää missä tehtiin virheitä tai onnistuttiin ja samalla nopeasti aloittaa harjoituksen uudestaan. Verrattuna maastoharjoitukseen, jossa siirtyminen vie huomattavasti aikaa, virtuaalikoulutus on nopeampi ja selkeämpi tapa opettaa taistelutilanteita ja -taktiikoita.

Teknologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VBS 2 perustuu Bohemia Interactiven kehittämään Real Virtuality 3 -pelimoottoriin. Moottori mahdollistaa jopa 10 000 neliökilometrin kokoisten karttojen luomisen ja niiden elävöittämiseen miljoonilla VMAP-datasta tulleilla tiedoilla. Karttaan voidaan myös laittaa satelliittikuvista saadut tarkat laserkeilausdatat pinnanmuotojen muodostamiseksi ja pintatekstuureiksi.

Kun kartta on saatu VBS2:seen, simulaattori muodostaa realistisen simulaation oikeasta maailmasta, luoden esimerkiksi tuulen mukaan liikkuvia puita ja heinää, maaston epätasaisuuksia, eläimistöä, varjoja, dynaamisen valaistuksen, sään sekä yön ja päivän vaihtelun.

VBS2:n asiakkaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kehittäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VBS2 on Bohemia Interactive Studios (BI) -peliyhtiön tytäryhtiö Bohemia Interactive Australian kehittämä. Versiosta 1.40 lähtien sotasimulaattoria on kehittänyt Bohemia Interactive Studiosista erillinen yhtiö Bohemia Interactive Simulations, jolla ei ole tekemistä simulaattorin aiemman kehittäjän kanssa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]