Armed Assault

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ArmA: Armed Assault
Armed Assault.jpg
Kehittäjä Bohemia Interactive Studio
Julkaisija 505 Games, Atari
Jakelija Steam
Pelisarja ArmA
Pelimoottori Real Virtuality 2
Julkaistu
Lajityyppi taktinen ammuntapeli, sotasimulaattori
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 16
Alusta Windows
Jakelumuoto DVD
Oheislaite joystick, TrackIR
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Armed Assault (yleisesti lyhyemmin ArmA, Yhdysvalloissa nimellä ArmA: Combat Operations) on realismiin pyrkivä sota-aiheinen FPS-peli, joka perustuu tunnettuun Operation Flashpoint: Cold War Crisis -peliin. Pelin tekijä on tšekkiläinen Bohemia Interactive Studio ja sen julkaisusta Suomessa vastaa 505 Games. Teknisesti pelin tärkeimpiä eroja edeltäjäänsä ovat huomattavasti kehittyneempi grafiikka ja tuki jopa 400 neliökilometrin kokoisille pelialueille siinä missä Operation Flashpoint: Cold War Crisis tuki vain 100 neliökilometrin pelialueita.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sijoittuu nykyaikaan, kuvitteelliselle Sahranin saarelle Atlantin valtamerellä. Pieni saari on jakautunut kahteen valtioon; pohjoiseen kommunistiseen tasavaltaan (Democratic Republic of Sahrani, DRS) ja eteläiseen perustuslailliseen monarkiaan (Kingdom of South Sahrani). Yhdysvallat on lähettänyt sotilaita kouluttamaan eteläisen Sahranin armeijaa, mikä pahentaa saarivaltioiden ennestään huonoja välejä. Pohjoinen kommunistinen Sahrani kokee asian uhkana ja yksinpelikampanjan alussa kommunistinen Sahrani hyökkääkin eteläiseen naapurivaltioonsa, josta Yhdysvaltain joukot ovat juuri lähdössä. Pelaaja kuuluu Yhdysvaltojen maavoimien joukkueeseen, joka ei ole vielä ehtinyt lähteä saarelta. Pelaajan tehtäväksi tuleekin kommunistisen Sahranin hyökkäyksen torjuminen.

Queen's Gambit -lisäosa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin on julkaistu yksi lisäosa, jonka nimi on Queen's Gambit. Lisäosa tuo peliin uudet saaret Porto ja United Sahrani. Jälkimmäinen on kuitenkin vain hieman muokattu versio alkuperäisestä Sahranin saaresta. Lisäksi lisäosa tuo peliin muutaman kulkuneuvon ja aseen. Suurin uudistus, jonka Queen's Gambit tuo mukanaan, on uudet yksinpelikampanjat, joita tulee kaksi kappaletta.

Muokkaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bohemia Interactive on tukenut avoimesti tuottamiensa pelien muokkaajia ja Armed Assaultin muokkausta varten on julkaistu erilaisia työkaluja ja muun muassa pelin Operation Flashpoint: Cold War Crisis -tyyppinen skriptikieli on kuvattu Bohemian wikisivulla. Operation Flashpoint: Cold War Crisisista tuttu FDFMod julkaistiin Armed Assaultille 19. joulukuuta 2008.

Viralliset laitteistovaatimukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Windows XP
  • Suoritin: 2 GHz (suositus 3 GHz)
  • Muisti: 512 Mt RAM-muistia (suositus 1 Gt)
  • Kiintolevytila: 3 Gt
  • Näytönohjain: 128 Mt:n näytönohjain, jossa 2.0 Pixel Shader -tuki (suositus 256 Mt)
  • DirectX: Versio 9

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.