University at Buffalo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
University at Buffalo
The State University of New York at Buffalo
Motto Mens sana in corpore sano
Perustettu 1846
Tyyppi osavaltionyliopisto
Rahoitus julkinen
Opiskelijoita 29 806
Jatko-opiskelijoita 9 855
Sijainti Buffalo ja Amherst, New York
Yhdysvallat
Sivusto buffalo.edu

University at Buffalo (UB, virallisesti The State University of New York at Buffalo) on Yhdysvaltalainen yliopisto, joka kuuluu New Yorkin osavaltionyliopistoon (SUNY) ja on sen suurin ja arvostetuin yksikkö. UB:n kampukset sijaitsevat New Yorkin osavaltion Buffalossa ja sen suurimmassa esikaupungissa Amherstissä. Syksyllä 2015 UB:llä oli lähes 30 000 opiskelijaa, joista kolmannes graduate-tason opiskelijoita. Yliopisto tarjoaa 74 undergraduate-tason ja 190 graduate-tason koulutusohjelmaa.

Ensimmäinen yritys yliopiston saamiseksi Buffaloon oli vuonna 1836, kun presbyteriaaninen kirkko perusti sinne oppilaitoksen nimeltä The University of Western New York, joka ei kuitenkaan koskaan käynnistynyt. Vuosikymmentä myöhemmin vuonna 1846 Yhdysvaltain presidentti Millard Fillmore perusti kaupunkiin lääketieteeseen keskittyneen koulun nimeltä The University of Buffalo, joka sittemmin laajeni monitieteiseksi yksityiseksi yliopistoksi. 1960-luvun alussa New Yorkin osavaltio osti oppilaitoksen ja yhdisti sen osaksi kasvavaa osavaltionyliopistoa SUNYa.

Vuonna 2016 University at Buffalo sijoittui U.S. News & World Report -lehden Yhdysvaltojen yliopistorankingissä sijalle 99, ja julkisista yliopistoista sijalle 43. Times Higher Educationin vuosien 2015–2016 rankingissä UB sijoittui 191. parhaaksi yliopistoksi maailmassa.

Koulutusalat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:University at Buffalo