United Nations Youth Associations Network

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
United Nations Youth Associations Network
Perustettu 5.8.2011
Päämaja Wien, Itävalta
Jäsenet 14 jäsentä
2 tarkkailijajäsentä
(lokakuussa 2013)
Aiheesta muualla
Sivusto

Kansainvälinen YK-nuorisojärjestöjen verkosto United Nations Youth Associations Network (UNYANET) perustettiin Wienissä 5.8.2011. Verkoston jäseniä ovat Itävallan, Norjan, Saksan, Suomen ja Sveitsin YK-nuorisojärjestöt sekä Espanjan, Serbian, Slovenian, Turkin ja Venäjän YK-liittojen nuoriso-osastot.

Kausina 2011-2012 ja 2012-2013 puheenjohtajuus jakautui Sveitsin Daniel Hardeggerin ja Itävallan Michael Klampflin kesken. Kaudella 2013-2014 Hardegger jättäytyi pois ja hänen tilalleen valittiin saksalainen Tjalke Weber. Verkoston johtoryhmä koostuu projektijohtajista, jotka valitaan kausittain.

UNYANETin tavoitteena on helpottaa hankesuunnittelua ja hankkeiden toteuttamista sekä tiedon, kokemusten ja resurssien jakamista. UNYANET tähtää myös yhteisen YK-nuorison identiteetin muodostamiseen verkoston jäsenten keskuudessa. Verkosto toteuttaa tavoitteitaan paitsi säännöllisillä jäsenkokouksilla myös erilaisilla hankkeilla, jotka toteutetaan kansainvälisissä työryhmissä. UNYANET edistää yhteistyötä jäsenjärjestöjensä, YK:n ja muiden kansainvälisten järjestöjen välillä tarjoamalla foorumin yhteistyöehdotuksilla ja hankeideoille. UNYANETin projekti UNYANET Advice tukee YK-nuorisojärjestön perustamista maissa, joissa sellaista ei vielä ole.

UNYANETin yhteistyökumppaneita ovat mm. Adobe, UNDPI sekä YK:n viestintäkeskukset UNIS Vienna ja UNIS Geneva.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. UNYANET-internet-sivu (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]