Unelmien Manhattan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Unelmien Manhattan
Maid in Manhattan
Ohjaaja Wayne Wang
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Alan Silvestri
Kuvaaja Karl Walter Lindenlaub
Leikkaaja Craig McKay
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä InterCom
Netflix
Ensi-ilta
  • Yhdysvallat 13. joulukuuta 2002
  • Suomi 21. maaliskuu 2003
Kesto 105 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 55 miljoonaa yhdysvaltain dollaria
Tuotto 155 miljoonaa dollaria[1]
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Unelmien Manhattan (engl. Maid in Manhattan) on vuonna 2002 ensi-iltansa saanut Wayne Wangin ohjaama romanttinen komediaelokuva hotellisiivoojan ja korkean poliitikon romanttisesta suhteesta. Elokuvan pääosia näyttelevät Jennifer Lopez, Ralph Fiennes ja Natasha Richardson. Elokuva perustuu John Hughesin tarinaan, joka mainitaan käyttämällä salanimeä. Elokuvamusiikin sävelsi Alan Silvestri. Elokuva julkaistiin 13. joulukuuta 2002.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Marisa Ventura (Jennifer Lopez) on yksinhuoltajaäiti, joka yrittää pärjätä nuoren poikansa Tyn (Tyler Posey) kanssa työskentelemällä siivoojana tyylikkäässä hotellissa Manhattanin sydämessä. Ty viettää vapaa-aikansa Marisan työtovereiden kanssa, joiden mielestä Marisalla on mahdollisuuksia päästä hotellin johtoon.

Kun Marisa ja toinen siivooja, Stephanie (Marissa Matrone), ovat siivoamassa yhdessä erään seurapiirijulkkiksen huonetta, Stephanie taivuttelee Marisan kokeilemaan huoneessa olevaa takkia. Huoneen asukas, Caroline Lane (Natasha Richardson), oli aiemmin pyytänyt palauttamaan takin takaisin kauppaan, joten Stephanie väittää, ettei takki ”teknisesti ottaen” kuulu kenellekään. Sillä välin Ty ystävystyy erään hotellivieraan, senaattoriehdokas Christopher Marshallin (Ralph Fiennes), kanssa. Ty haluaa mennä kävelylle Chrisin kanssa, joten he menevät Caroline Lanen huoneeseen kysymään Marisalta lupaa. Chris tapaa designer-takkiin pukeutuneen Marisan ja luulee häntä Caroline Laneksi. Kolmikko viettää hiukan aikaa puistossa. Vaikka Marisa ja Chris tuntevat vetoa toisiaan kohtaan, Marisa pelkää, että hotellin johto saa tietää pilasta, ja hän alkaa vältellä Chrisiä.

Chris pyytää hotellin päähovimestaria Lionel Blochia (Bob Hoskins) kutsumaan ”Caroline Lanen” lounaalle, mutta hän hämmentyy, kun Marisan sijaan lounaalle ilmestyy oikea Caroline. Ironista kyllä, Marisa oli paikalla Carolinen saadessa lounaskutsun ja antoi tälle jopa neuvoja, miten pukeutua kahdenkeskiselle lounaalle. Kun oikea Caroline saapuu lounaalle, Chris pyytää assistenttiaan, Jerry Siegalia (Stanley Tucci), hakemaan paikalle ”toisen Caroline Lanen” sanoen, että hän aikoo osallistua tärkeille päivällisille ja haluaisi ”Carolinen” seuralaisekseen. Jerry pyytää Lionelia hakemaan ”toisen Carolinen”. Lionel, joka on päätellyt Marisan olevan Chrisin hakema nainen, käskee Marisaa menemään päivällisille ja lopettamaan suhteen välittömästi, jollei hän halua vaarantaa mahdollista uraansa hotellin johdossa. Lionel ja hotellin henkilökunta auttavat Marisaa valmistautumaan iltaa varten muotoilemalla hänen hiuksensa ja lainaamalla hänelle kalliin leningin sekä upean kaulakorun.

Marisa ei kuitenkaan pysty lopettamaan suhdetta ja viettää yön Chrisin hotellihuoneessa. Seuraavana aamuna oikea Caroline Lane ja tämän ystävä löytävät heidät yhdessä. Caroline kertoo totuuden hotellin johdolle, minkä seurauksena Marisa saa potkut Chrisin silmien edessä Lanen hotellisviitissä. Sekä Marisa että Chris viettävät aikaa erossa, mutta Chris ajattelee Marisaa yhä. Marisa on puolestaan jäämässä lehdistön sekä paheksuvan ja ennakkoluuloisen äitinsä Veronican (Priscilla Lopez) hampaisiin.

Hiukan myöhemmin Marisa on saanut jälleen töitä siivoojana eräästä toisesta hotellista. Chris on pitämässä lehdistötilaisuutta samaisessa hotellissa. Ty osallistuu Chrisin lehdistötilaisuuteen ja kysyy Chrisiltä, onko oikein antaa anteeksi virheitä tehneille ihmisille, viitaten entisen presidentti Richard Nixonin antamaan lausuntoon. Ty vie Chrisin henkilökunnan huoneeseen, missä Marisa on parhaillaan tauolla. Chris ja Marisa päätyvät takaisin yhteen. Elokuva päättyy lehtiartikkeleihin, joiden mukaan Chris on valittu senaattoriksi, hän ja Marisa ovat yhdessä vielä vuoden kuluttua, Marisa on aloittanut oman avustusjärjestötoiminnan ja Marisan siivoojaystävät ovat päässeet hotellin johtoon.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvaa kuvattiin sekä The Roosevelt Hotelissa että Waldorf-Astoria Hotelissa New Yorkissa.

Samankaltaisuus vuoden 1935 elokuvaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka elokuvan tuottajat ja käsikirjoittajat eivät maininneet asiaa, luksushotellin köyhän siivojan sekoittaminen kuuluisaan hotellivieraaseen tämän sovitettua jollekin toiselle tarkoitettua vaatetta, on esitetty aiemmin Warner Bros. -yhtiön vuoden 1935 komediaelokuvassa Rahaa kuin roskaa.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Jennifer Lopez  Marisa Ventura  
 Ralph Fiennes  Christopher Marshall  
 Natasha Richardson  Caroline Lane  
 Stanley Tucci  Jerry Siegal  
 Tyler Posey  Ty Ventura  
 Frances Conroy  Paula Burns  
 Chris Eigeman  John Bextrum  
 Amy Sedaris  Rachel Hoffman  
 Marissa Matrone  Stephanie Kehoe  
 Priscilla Lopez  Veronica Ventura  
 Bob Hoskins  Lionel Bloch  
 Lisa Roberts Gillan  Cora  
 Maddie Corman  Leezette  
 Sharon Wilkins  Clarice  
 Di Quon  Lily Kim  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Maid in Manhattan BoxOfficeMojo.com. Viitattu 30.9.2011. (englanniksi)