Ulla-Christina Sjöman

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lehtori Ulla-Christina Sjöman (s. 20. maaliskuuta 1926 Helsinki) on suomalainen niin sanotun karismaattisen liikkeen saarnaaja ja sielunhoitaja, joka toimii luterilaisen kirkon sisällä. Hänet tunnetaan myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Sjöman koki 1970-luvulla Tukholmassa hengellisen herätyksen. Hän on siitä lähtien tehnyt seurakuntatyötä keskustellen ihmisten kanssa ja rukoillen sairaiden parantumisen puolesta.

Ulla-Christina Sjöman aloitti rukoustyön Helsingin Luukkaan ruotsinkielisessä seurakunnassa ja on saarnannut enimmäkseen Munkkivuoren kirkossa. Hän oli aikoinaan karismaattisen liikkeen käynnistäjiä Suomessa samoihin aikoihin Niilo Yli-Vainion kanssa ja on nykyisin varsin kysytty Jeesus-marsseille ja erilaisiin hengellisiin keskustelutilaisuuksiin sekä median keskusteluohjelmiin. Sjömania arvostetaan muun muassa siksi, että hän pystyy tehokkaaseen kristilliseen lähetystyöhön miesten hallitsemassa kirkossa. Hän on jo varsinaisesta virastaan eläkkeellä, mutta on jatkanut rukoustyötään. Sjömanilla on TV7-kanavalla esirukousohjelma Ulla-Christina Sjömanin esirukousilta ja Askel-lehdessä Rukoilemme puolestasi -esirukouspalsta. Nykyisin Sjöman asuu Loviisassa.

Ulla-Christina Sjömanin isä kapteeniluutnantti Thorolf Sjöman oli Torpedovene S2:n päällikkö, joka hukkui aluksen upotessa Porin edustalla syysmyrskyssä 4. lokakuuta 1925 ennen tyttären syntymää.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Fernström, Kristina: Kutsumuksena esirukous: Ulla Christina Sjöman lähikuvassa. Församlingsförbundets Förlags Ab. 1992. ISBN 951-550-432-5.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]