U;Nee

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

U;Nee (s. Heo Yoon, 3. toukokuuta 198121. tammikuuta 2007) oli eteläkorealainen K-pop-muusikko ja näyttelijä. Ennen musiikkiuraansa hän käytti taiteilijanimeä Lee Hye-Ryeon.

U;neen isä on kertoman mukaan kuollut nuorena ja isoäiti kasvatti hänet. Tämän kerrotaan johtaneen aikaiseen masennukseen jo 7-vuotiaana. U;nee aloitti näyttelijän uransa 17-vuotiaana. Hänen unelmansa oli kuitenkin tulla laulajaksi, jonka hän myöhemmin toteutti.

U;nee oli julkaissut kaksi albumia ennen itsemurhaansa ja kolmas albumi julkaistiin vasta tähden kuoleman jälkeen.

U;Nee joutui hämmentävään tilanteeseen syksyllä 2006, kun hänen kuviaan esitettiin sanomalehdissä Shah Alamissa, Malesiassa murhatun osa-aikaisen mongolimalli Altantuya Shaaribuun kuvina. U;neen suuri hitti oli radiokanavilla tiuhaan soitettu Call Call Call.

U;Nee oli kärsinyt pitkään masennuksesta ennen hirttäytymistään huoneeseensa Incheonissa tammikuussa 2007. Hänen olisi ollut määrä tehdä piakkoin musiikkivideo ja julkaista uusi studioalbumi.

U;neen äiti kertoi tyttärensä kuoleman jälkeen lehdistölle U;neen kärsineen masennuksesta ja oli siihen lääkityksellä, myös kuuluisuuden taakat painoivat häntä. Hänestä kirjoitettiin netissä negatiivisia asioita, jotka pahensivat masennusta. U;nee:n isoäiti löysi hänet hirttäytyneenä tultuaan kirkosta. Perhe oli lähtenyt kirkkoon, mutta U;nee oli sanonut olevansa liian väsynyt lähteäkseen mukaan, hän hirttäytyi kun perhe oli kirkossa. Eteläkorealaisen lehdistön mukaan U;nee löytyi vaatehuoneestaan hirttäytyneenä 2 metrin korkeudelta.

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.