Twin Ring Motegi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Twin Ring Motegi
Sijainti Motegi, Tochigi, Japani
Aikavyöhyke UTC+9
Valmistumisvuosi 1997
Radan pituus 4,8 km
Mutkia 14
Suurimmat tapahtumat MotoGP, IRL
Ovaali
Radan pituus 2,493 km
Mutkia 2

Twin Ring Motegi on ratakompleksi Japanissa. Honda rakennutti radan vuonna 1997. Radan nimi johtuu siitä, että samalla rata-alueella on sekä 2,493 kilometriä pitkä ovaalirata että 4,8 kilometriä pitkä moottorirata. Ovaaliradalla ajettiin vuosina 1998-2002 Champ Car -sarjan osakilpailu, ja vuodesta 2003 lähtien IRL-sarja on vieraillut vuosittain Motegin ovaaliradalla.

Moottoriradalle vuoden tärkein kilpailu on ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan osakilpailu. Kun Suzukassa vielä ajettiin MotoGP-sarjaa, oli Motegin osakilpailun nimi Tyynenmeren GP. Suzukan pudottua MotoGP-kalenterista kauden 2003 jälkeen Motegin kilpailusta tuli MotoGP:n ainoa Japanissa ajettava osakilpailu ja siitä lähtien kilpailun nimi on ollut Japanin GP. Suomalaisista voittoa on Motegissa päässyt juhlimaan Mika Kallio, joka voitti 125-kuutioisten osakilpailun kaudella 2005.[1]

Motegin radalla on lähinnä pitkiä suoria ja tiukkoja jarrutuksia. Nopeat mutkat puuttuvat lähes kokonaan, minkä vuoksi rata ei ole kuljettajien mieleen.lähde? Ohituspaikkoja radalla kuitenkin on.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kallio wins crash-strewn race in Japan MotoGP News. 18.9.2005. MotoGP. Viitattu 3.7.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä moottoriurheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.