Turku Aikikai

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aikikai ry on aikidoseura joka on perustettu 1991. Seura on yksi Suomen suurimmista aikidoseuroista. Seuran lajit ovat aikido, iaido, katori shintō-ryū ja girya. Seurassa ei ole kilpalajeja, vaan se keskittyy henkiseen ja fyysiseen kehittymiseen budoharjoittelun avulla.

Perustajajäseninä toimivat Budokwain aikidojaoston jäsenet Petteri Mäyrälä, Marko Saari, Petteri Silenius, Juha Turunen ja Matti Vallila. 
Toiminta aloitettiin Turun Jujutsu-seuran salilla Vanha-Hämeentie 3:ssa Aikarin talossa. Vuoden 1992 alussa seura siirsi toimintansa judosalille osoitteeseen Sorsatie 1. Vuonna 1998 kesällä seura muutti Shaolin-dojolle Nahkurinkatu 8:aan. Syksyllä 2013 Turku Aikikai ry siirtyi Shaolin-dojon pääseuraksi. Turku Aikikai ry jatkaa Shaolinin perustajan Ilpo Jalamon toimintaa dojon vetäjänä. Sali uusi osoite on Linnankatu 61.

Harjoitukset Turku Aikikain salilla 2016, opettajana Petteri Silenius 7.dan, Shihan

Vuoden 2008 alussa seuran päävalmentaja Petteri Silenius muutti Kreikkaan ja seuran uutena päävalmentajana aloitti Kari Tamminen. Syksyllä 2011 Petteri Silenius palasi Suomeen ja jatkaa seuran yhtenä opettajana. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tero Laaksonen, Suomalaiset kamppailulajien tekijät: Kynän ja miekan mestari-Petteri Silenius, sivut 14-25

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]