Kari Tamminen (aikido-opettaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kari Tamminen (1955 Hausjärvi23. kesäkuuta 2016[1]) oli suomalainen aikido-opettaja ja sisäasiainministeriön asetuksen mukainen voimankäyttökouluttaja.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poikavuosinaan Kari Tamminen harrasti telinevoimistelua, nyrkkeilyä ja karatea. Aikidon harjoittelun hän aloitti Meido-Kanissa 7. syyskuuta 1971.[2] Tamminen suoritti ensimmäisen danin Toshikazu Ichimura -senseille 1978. Vuonna 2007 hänelle myönnettiin 6. dan.

Aikidon opettaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kari Tamminen toimi aikidoseuran pääohjaajana Sandokaissa (Kerava), Salo Aikido Dojolla (Salo), Salo Aikido Dojo Marttilassa (Marttila), sekä maaliskuusta 2008 alkaen myös Hokuto Dojolla (Littoinen) ja Turku Aikaissa Shaolin Dojolla (Turku).[3][4][5] Lisäksi hän ohjasi vuosittain lukuisia aikidoleirejä. Lokakuussa 2014 hän ilmoitti lopettavansa aikidon opettamisen.[6]

Toiminta Suomen Aikidoliitossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen Aikidoliiton tehtävissä Kari Tamminen toimi jo 1970-luvulla, jolloin hän oli talouspäällikkö.[7] Sittemmin hän toimi pitkään teknisen valiokunnan jäsenenä. Teknisen valiokunnan puheenjohtajaksi Tamminen valittiin vuoden 2008 alusta lukien. Hän oli myös Suomen Aikidoliiton kunniajäsen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.