Tunarin päiväkirja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tunarin päiväkirja
Perfect World
Tyyli Tilannekomedia
Kestoaika 30 min
Luoja(t) Mark Grant
Pääosissa Paul Kaye
Nina Wadia
Michael Cochrane
Derren Litten
Alkuperämaa Yhdistynyt kuningaskunta
Verkko BBC Two
Esitetty 25.2.2000 – 25.6.2001
Tuotantokausia 2
Jaksoja 13
Tuotanto
Tuottaja(t) Lucy Robinson,
Mark Chapman
Vastaava(t) tuottaja(t) Danielle Lux,
Charles Brand
Ohjaaja(t) Mark Chapman,
Nick Wood
Käsikirjoittaja(t) Mark Grant,
Mark Chapman
Tuotantoyhtiö(t) Endemol UK,
Tiger Aspect Productions
Aiheesta muualla
IMDb

Tunarin Päiväkirja (engl. Perfect World) on brittiläinen Mark Grantin ja Mark Chapmanin käsikirjoittama tv-komediasarja, jota lähetettiin BBC Two-kanavalla vuosina 2000–2001 (Chapman myös ohjasi ensimmäisen tuotantokauden jaksot).[1] Sarjassa seurataan kansainvälisen wc-tarviketehtaan toimistossa työskentelevän, työmoraaliltaan laiskan ja käytökseltään häikäilemättömän apulaismarkkinointipäällikkö Bob Slayn elämää.[1][2][3] Suomessa ohjelmaa lähetti Nelonen vuonna 2002.[4]

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Paul Kaye[1][2][3][5]    Apulaismarkkinointipäällikkö Bob Slay  
  Derren Litten[1][2][6]    Toimistotyöntekijä Vaughan Rogers  
  Nina Wadia[1][2][7]    Sihteeri Margaret "Maggie" Stone  
  Michael Cochrane[1][2][8]    Markkinointiosastopäällikkö Terrence Bentley  
  Tasha de Vasconcelos[1][2][9]    Lauren Hudson, Slayn tyttöystävä (1. tuotantokausi)  
  Dariel Pertwee[1]    Briony, Rogersin naisystävä/vaimo  
  Hannah Storey[1]    Toimistotyöntekijä Julia  

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi (2000)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen esityspäivä
1 Parents Vanhemmat 25. helmikuuta 2000
Poikamies Bob Slay on tarkoitus tavata tyttöystävänsä Laurenin miljardöörivanhemmat, jotka ovat hylänneet Laurenin aikaisemmat poikaystäväehdokkaat. Kuultuaan perheen varallisuudesta Bob joutuu tasapainoilemaan tulevien appivanhempien rahojen tavoittelemisen ja näihin inholla suhtautuvan Laurenin parisuhteen välillä.
2 Deadline Deadline 3. maaliskuuta 2000
Vaughan on kauhuissaan, koska hän on tehnyt oman osuutensa kuukausi sitten jaetusta tärkeästä yhteistyöprojektista, mutta Bob ei ole edes aloittanut projektia. Bobin kauhuksi markkinointiosastopäällikkö vaatii projektin itselleen nähtäväksi jo määräpäivän aamuna, mikä saa myös Vaughanin pelkäävän mahdollisia potkuja.
3 Tarquin Kaksoisveli 10. maaliskuuta 2000
Bobin osastolle saapuu päätoimistolta naisvirkailija arvioimaan henkilökunnan toimintaa osastolla. Valitettavasti Bob on ehtinyt esittää loukkauksia virkailijaa kohtaan, johon hän keksii tekosyyksi esittää kuvitteellista kaksoisveljeään Tarquinia.
4 Charity Hyväntekeväisyys 17. maaliskuuta 2000
Markkinoinnin ja kirjanpidon osastot kilpailevat keskenään siitä, kumpi saa kerättyä enemmän rahaa hyväntekeväisyysviikon aikana. Kilvoittelun innoittamina myös Bob ja kirjanpito-osaston Spencer osallistuvat tapahtumaan erilaisin tempauksin.
5 Money Raha 24. maaliskuuta 2000
Bob on Vaughanille velkaa 200 puntaa, mutta hänen luottokorteillaan ei ole katetta eikä pysty maksamaan tälle. Tilannetta hankaloittaa myös Laurenille annettu lupaus päivällisen tarjoamisesta kalliissa luksusravintolassa.
6 Love Rakkaus 31. maaliskuuta 2000
Vaughanin ja Brionyn välille kehkeytyy ero, jonka seurauksena Bob yrittää piristää masentunutta kollegaansa kertomalla sihteeri Maggien olevan ihastunut tähän. Maggie ei kuitenkaan esitä kiinnostuksen merkkejä, jolloin Bob koittaa korjata Vaughanin ja Brionyn välit. Lauren jättää Bobin.

Toinen tuotantokausi (2001)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen esityspäivä
1 Revenge Kosto 14. toukokuuta 2001
Maggie on ihastunut internetin treffihuoneessa romanttiseen henkilöön, joka paljastuu lopulta Bobin tekemäksi pilaksi. Kostoksi Maggie juottaa Bobin yrityksen juhlissa humalaan ja alkaa levittää osastolla huhua hänen ja Bobin rakkaussuhteesta. Markkinointiosastopäällikkö puolestaan päättää kokeilla homoseksuaalista elämäntapaa, jonka kohteeksi Vaughan joutuu Bobin valheiden seurauksena.
2 Family Values Perhe 21. toukokuuta 2001
Venäjältä saapuu tärkeä asiakas, joka tuo liikematkalle mukaansa hurmaavan Anna-tyttären, johon Bob ihastuu. Maggie kiusoittelee Bobia väittämällä vieraille olevansa naimisissa Bobin kanssa ja odottaa lasta. Tilanne kääntyy Bobin eduksi, kun Maggien perhe saapuu vierailulle Intiasta.
3 Home Koti 28. toukokuuta 2001
Bob joutuu asunnottomaksi, kun hänen ja uuden tyttöystävän suhde päättyy eroon. Hän kuitenkin kehuskelee osastolla omistavansa ison asunnon Thames-joen ääreltä, jolloin Maggie kiusallaan ehdottaa samoihin aikoihin vaimonsa ulosheittämälle markkinointiosastopäällikölle, että tämä muuttaisi Bobin kanssa asumaan. Bobin on pakko turvautua kepulikonsteihin ja huijaa Vaughanin sedän asunnon avaimet Vaughanilta.
4 Best Man Best Man 4. kesäkuuta 2001
Vaughan ja Briony ovat menossa naimisiin, mutta Bobia ei ole valittu bestmaniksi, minkä seurauksena hän yrittää juonia pestin itselleen.
5 Fast Track Vauhtiraita 11. kesäkuuta 2001
Maggie pitää päiväkirjaa sanomalehden uutisartikkelia varten ja saa naisavustajan, jonka Bob yrittää juonitella itselleen.
6 Graduates Opinnot 18. kesäkuuta 2001
Bob kehuskelee lisänneensä ansioluetteloonsa merkinnät huippuarvosanoista Oxfordin yliopistosta, jonka seurauksena Maggie ehdottaa huijauksesta tietämättömälle markkinointiosastopäällikölle, että Bob pitäisi valmistuneille opiskelijoille kannustavan yrityksen mainospuheen yliopistolla.
7 Mutiny Kapina 25. kesäkuuta 2001
Bob palaa Havaijin lomaltaan 3 viikkoa myöhässä ja saa kuulla, että hänen työtehtävänsä ja tittelinsä on siirretty Vaughanille. Markkinointiosastopäällikkö ilmoittaa yrityksen Rion konferenssin lähestyvän, minkä seurauksena Bob päättää juonia asemansa takaisin tyrannimaisesti käyttäytyvältä Vaughanilta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i Perfect World TV Guide - Comedy. BBC. Arkistoitu 4.12.2003. Viitattu 1.1.2019. (englanniksi)
  2. a b c d e f Tunarin päiväkirja Ohjelmat. Ruutu (Alma Media). Viitattu 1.1.2019.
  3. a b Römpötti, Harri: Tunarin päiväkirja Kotimaa - televisio. 26.11.2001. Helsingin Sanomat. Viitattu 1.1.2019.
  4. LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN JULKAISUJA 40/2003, Liite 3: Liitetaulukot ja -kuviot Suomalainen tv-tarjonta 2002 (s.109). 18.9.2003. Liikenne- ja viestintäministeriö. Viitattu 1.1.2019.
  5. Frost, Caroline: Paul Kaye's Incredible Journey From Dennis Pennis To 'Three Girls', Via 'Game Of Thrones' Entertainment. 18.5.2017. Huffington Post. Viitattu 1.1.2019. (englanniksi)
  6. Kavanagh, Joanne: BENIDORM'S FINEST Who is Derren Litten? Benidorm creator who guest stars on the show and was a writer for The Catherine Tate Show TV Showbiz. 2.5.2018. The Sun. Viitattu 1.1.2019. (englanniksi)
  7. Zainab Khan (played by Nina Wadia) EastEnders Characters. BBC One. Viitattu 1.1.2019. (englanniksi)
  8. Michael Cochrane Nell Gwynn - Cast. English Touring Theatre. Arkistoitu 2.1.2019. Viitattu 1.1.2018. (englanniksi)
  9. Dickson, E. Jane: Because she's worth it Culture - Theatre. 10.5.2002. The Telegraph. Viitattu 1.1.2019. (englanniksi)