Troy Bolton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Troy Bolton
Näyttelijä(t) Zac Efron
Ensiesiintyminen High School Musical
Henkilötiedot
Koko nimi Troy Bolton
Ammatti opiskelija
Sukupuoli mies
Ikä 17
Kotipaikka Albequerque
Suhteet
Muut sukulaiset Jack Bolton, isä
Tutut Gabriella Montez, tyttöystävä
Chad Danforth, hyvä ystävä Zeke Baylor , ystävä, Jason Cross, ystävä

Troy Bolton on kuvitteellinen henkilö High School Musical -elokuvissa. Troy seurustelee Gabriella Montezin kanssa.

Koripallotähti Troy Bolton on luultavasti koko East High'n tunnetuin oppilas. Hän oli ensimmäinen, joka valittiin jo toisena lukiovuotenaan koulun edustusjoukkueeseen tässä lajissa. Sittemmin joukkuekaverit Wildcatsissa äänestivät hänet kapteenikseen. Boltonin paras kaveri on varakapteeni Chad Danforth, ja tämän kaksikon johdolla joukkue voitti ensimmäisen mestaruutensa moneen vuoteen. Troy on perinyt peliälynsä isältään Jack Boltonilta, joka oli kouluaikoinaan East High'n koripallotähti ja toimii Wildcatsien valmentajana. Kapteenin tehtävässä Boltonilta on toki vaadittu paljon muutakin kuin luontaista lahjakkuutta. Joukkue palasi huipulle hänen sisunsa ja johtajantaitojensa ansiosta.

Tyttö nimeltä Gabriella Montez sai Boltonin kiinnostumaan musiikkiteatterista. Koko East High oli ensin aivan ihmeissään, mutta Boltonin esiinnyttyä Kimallekaupunki-musikaalissa kaikkien oli pakko myöntää, että hänellä on myös uskomattomat laulunlahjat.

Viimeisenä lukiovuotenaan Troy Bolton on menestynyt loistavasti. Koripallojoukkue voitti mestaruuden toistamiseen. Bolton vaikutti ratkaisevasti myös kevätmusikaalin onnistumiseen. Hänellä oli jopa hyvät mahdollisuudet päästä Juilliardiin, kuuluisaan newyorkilaiseen esittävien taiteiden kouluun, mutta hän on menossa opiskelemaan Kalifornian yliopiston Berkeleyn kampukselle, jossa hänellä on opiskelun lisäksi mahdollisuus harrastaa sekä koripalloa että teatteria. Boltonin haaveammatti on pelinrakentaja. Hänen mottonsa on: "Kerran Wildcat, aina Wildcat". Troyn lempivärinsä on punainen. Luonteeltaan hän on ystävällinen ja huomaavainen.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.