Triffidien kapina (vuoden 1981 televisiosarja)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Triffidien kapina (engl. The Day of the Triffids) on vuonna 1981 tehty brittiläinen televisiosarja, joka perustuu John Wyndhamin samannimiseen tieteisromaaniin. Sarja esitettiin myös Suomen televisiossa.

Televisiosarja käsitti kuusi 26 minuutin jaksoa. Sarjan tuottaja oli David Maloney, ohjaaja Ken Hannam ja käsikirjoittaja Douglas Livingstone. Alkuperäismusiikista vastasi Christopher Gunning. Sarjan ensiesitys oli samaan aikaan Britannian BBC One -kanavalla ja Australian ABC-televisioverkossa. Ensiesitys oli 10. syyskuuta 1981, ja viimeinen jakso lähetettiin 15. lokakuuta 1981.

Tarinassa ilmeisesti viljelykokeiden aikaansaamia noin parimetrisiä lihansyöjäkasveja, triffidejä, tarhataan valvotusti, sillä kasvit kykenevät liikkumaan kolmen juurensa (tästä nimi triffidi) varassa. Sekasorto pääsee valloilleen, kun eräänä iltana valtaosa ihmisistä sokeutuu katseltuaan maailmanlaajuista meteorikuuroa, ”vihreitä välähdyksiä”. Tappavien kasvien valvonta pettää, ja ne hyökkäävät puolustuskyvyttömien ihmisten kimppuun. Kaiken lisäksi hirviökasvit ovat jossakin määrin kykeneviä kommunikoimaan keskenään. Sarjan päähenkilö on kasvitieteilijä ja triffidi-asiantuntija Bill Masen, joka makaa ”vihreiden välähdysten” aikana sairaalassa pää paketissa ja säilyttää näin näkökykynsä. Hän joutuu yhdessä pienen perheensä kanssa pakenemaan yrittäen vältellä niin kammottavia kasveja kuin näkeviä orjuuttavia sokeitakin. Turvapaikaksi löytyy Englannin etelärannikolla sijaitseva Wightsaari, jossa ryhmä ihmisiä muodostaa uudenlaisen yhteisön.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]