Touken ranbu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Touken Ranbu (jap. 刀剣乱舞 Tōken Ranbu, suom. miekkojen villi tanssi) on ilmainen, korttien keräilyyn pohjautuva selainpeli, jonka ovat kehittäneet Nitroplus ja DMM Games. videopeli julkaistiin Japanissa 14. tammikuuta vuonna 2015 ja sitä ei ole vielä toistaiseksi julkaistu muissa maissa. Pelistä on tarkoitus ilmestyä kaksi siihen perustuvaa animesarjaa vuosina 2016 ja 2017.

Touken Ranbu on kuin muunnelma aikaisemmin julkaistusta Kantai Collection nimisestä, myöskin DMM:n julkaisemasta selainpelistä, mutta nuorten tyttöjen sijaan, jokainen pelissä kerättävä kortti on omaksunut erilaisen miehen muodon. Kortit ovat muunneltuja henkilöhahmoja historiallisista japanilaisista miekoista, kuten erilaisista katana- ja tantō-teräaseista. Kortit ovat eritasoisia ja siitä riippuen niillä on tiettyjä ominaisuuksia. Harvinaisia kortteja on haastava saada, mutta ne ovat erittäin voimakkaita. Pelissä on myös niin sanottuja season-kortteja, jotka ovat saatavana vain tiettyihin aikoihin vuodesta tai tapahtumista, kuten esimerkiksi Juzumaru Tsunetsugu, joka oli mahdollista saada kevään 2016 kampanjasta.

Peliä voi pelata DMM.com-verkkosivustolla ja se vaatii toimiakseen Adobe Flash-ohjelman.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on suurimmalta osin automatisoitu ja edistyminen perustuu oikeastaan vain resurssien säästöön ja korttien tasopisteiden hiomiseen. Pelissä on tarkoitus koota korteista joukkoja ja taistella niillä pahoja voimia vastaan ja edetä karttoihin merkittyjä reittejä pitkin. Taistelutkin kulkevat pääsääntöisesti itsekseen, mutta pelaajan on itse arvioitava joukkojensa kestävyys, sillä viholliset voimistuvat aina vain peliä pidemmälle edettäessä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä peleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.