Top Eleven Football Manager

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Top Eleven
Julkaistu Facebook 9. toukokuuta 2010
Android 20. lokakuuta 2011
iOS 23. marraskuuta 2011
Odnoklassiki 8. toukokuuta 2012
Lajityyppi urheilupeli ja tietokoneroolipeli
Pelimuoto moninpeli ja yksinpeli
Alusta Adobe Flash
Jakelumuoto Verkkoselain
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Top Eleven Football Manager on serbialaisen peliyhtiön Nordeuksen kehittämä jalkapalloaiheinen online-peli. Pelissä pelaaja perustaa itselleen jalkapallojoukkueen ja voi ostaa ja myydä sen pelaajia.

Top Eleven julkaistiin Facebookiin toukokuussa 2010. Top Eleven on yksi maailman suosituimmista urheiluaiheisista simulaatiopeleistä Appstoren mukaanlähde?.

Peli uudistui täysin tammikuussa 2015. Uudistuneen pelin ensimmäinen versio tunnettiin nimellä Top Eleven 2015. Uusin peliversio taas kantaa nimeä "Top Eleven 2019".

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä käytetään kahta erilaista maksuvälinettä, rahaa ja Tokeneita. Rahalla voi esimerkiksi hankkia pelaajia huutokaupassa, maksaa pelaajapalkkoja ja rakentaa stadionia.

Tokeneilla voi tehdä pelaajakaupoissa huutoja, avoimia tarjouksia tai hankkia huippukyvykkäitä pelaajia yhdessä rahan kanssa. Tokeneilla voi myös hankkia joukkueelle uusia tunnuksia tai pelipaitoja, jopa virallisilta joukkueilta. Lisäksi tokeneilla voi hankkia moraalintehostajia ja lepopisteitä, joiden avulla pelaajien yleiskuntoa ylläpidetään. Tokeneita saa lisää tv -ja pelipaitasopimuksien tekemisestä, tai suorittamalla Top Eleven -haasteita.

Yksi pelin taso kestää 28 päivää eli neljä viikkoa.

Jokaisen sarjan seitsemän parasta nousevat sarjaporrasta ylemmäksi ja neljä parasta pääsevät ensi kaudeksi pelin Superliigaan. Liigan ja Superliigan lisäksi pelissä jokainen joukkue osallistuu myös cupiin. Mikäli pelaaja ei sijoitu seitsemän parhaan joukkoon, hän jatkaa samalla tasolla kuin ennen.

Jokaisen kauden päätteeksi joukkueen pelaajien taso laskee yhdellä asteikolla. Pelaajien tasoa pystyy hallitsemaan treenaamalla heitä, tai hankkimalla halutulle pelaajalle henkilökohtaisen valmentajan, jolloin pelaajan kyvykkyyttä voi vapaasti säädellä.

Pelaaja rakentaa itselleen myös stadionin hiekkakentästä jopa 260 000 katsojaa vetäväksi stadioniksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]